ADAC Rallye Köln-Ahrweiler 2008: Seizoenfinale voor Bergsteyn Motorsport.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » ADAC Rallye Köln-Ahrweiler 2008: Seizoenfinale voor Bergsteyn Motorsport.

Met de deelname aan de Rallye Köln-Ahrweiler….wordt op 7 tot en met 9 November het seizoen door Maurice Bergsteyn/Leo Gommans afgesloten.
In de ADAC Rallye Köln-Ahrweiler gaan 100 rallyteams van start met wagens die ons doen terugdenken aan de vervlogen zeventiger en tachtiger jaren van de vorige eeuw.
De toeschouwers zullen in de streek tussen Ahr en de Nurburgring weer een spannende autosportwedstrijd krijgen voorgeschoteld in een nostalgische verpakking.
Niet alleen de auto’s stammen uit vervlogen tijden. Ook het concept van de rally stoelt op historische principes.
De 14 proeven met een totale lengte van 160 kilometer (totale afstand 410 km) blijven traditiegetrouw geheim tot het begin van de rally. Daarbij komt nog dat geen van de proeven meermaals gereden worden en uitvoerige service na elke klassementsproef niet is toegestaan.
De Bergsteyn Kadett gaat van start in klasse 16, de klasse voor de auto’s tot 1971 die volgens de FIA voorschriften zijn opgebouwd. De wedstrijd staat open voor auto’s gebouwd tussen 1962 en 1981. De auto’s tussen 1982 en 1988 mogen ook deelnemen maar worden in een nevenklassement opgenomen.
De ADAC Rallye Köln-Ahrweiler begint met een proloogproef op vrijdagavond in de buurt van het wedstrijdcentrum Mayschoss/Ahr (aanvang 18.00 uur). De tweede etappe op zaterdag (8 november) leidt de karavaan vanuit de Ahr-streek naar Meuspath in de buurt van de Nurburgring en in de namiddag weer terug.
Entree is gratis op alle proeven. Het programmaboekje met een grote rallykaart is voor 10 euro verkrijgbaar. Informatie voor de toeschouwers, is ook te vinden via de link op de homepage van Bergsteyn Motorsport (www.backtotheroots.nl).

← Vorig bericht

Bestuur Openluchttheater en Pixiedust Producties uit elkaar

Meer geld naar onderhoud van wegen en groen

Volgend bericht →