ADAC Rallye Köln-Ahrweiler 2008.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » ADAC Rallye Köln-Ahrweiler 2008.

Groepswinst voor Bergsteyn Motorsport.0p 7 tot en 8 November was rally-équipe Maurice Bergsteyn/Leo Gommans met de Opel Kadett B van 1968 te vinden tussen de 109 teams die hadden ingeschreven voor de ADAC Rallye Köln-Ahrweiler.
Na 14 enerverende klassementsproeven in de streek tussen de Ahr en de Nurburgring in de Duitse Eifel, wisten ze beslag te leggen op de 17e plaats. Met de groepswinst bij de FIA gehomologeerde historische wagens in hun bagage kan het team terugkijken op een succesvolle wedstrijd.
De jaarlijkse seisoensafsluiter door de noordelijke Eifel werd dit keer verreden onder uitzonderlijk milde weersomstandigheden. Een droog parcours, dat hadden de deelnemers aan deze herfstklassieker al jaren niet meer meegemaakt.
Op de proloog die vrijdagavond over de Dernauer Weinberg was uitgezet, wisten Bergsteyn-Gommans een uitstekende 17e tijd op de tabellen te krijgen. Hierdoor konden ze de volgende dag in de kop van het startveld aan de wedstrijd beginnen.
“We gaan kijken of we die positie kunnen vasthouden”, klonk het aan de start van de tweede etappe, “nu is het licht en droog, dat zijn de omstandigheden waarin de krachtigere wagens normaal gezien dat voordeel moeten kunnen uitspelen”.
Het tweede deel van de rally begon voorspoedig, al werd juist te vroeg overgestapt op het hardere bandentype. “KP 4 was tegen alle verwachtingen in toch nog nat, de banden vonden geen grip, hierdoor zijn we in het Eifeldecor beland en hebben een kleine halve minuut verloren”.
Op KP5, de beruchte proef in tegenovergestelde richting over de Nordschleife, moest het team nog eens een halve minuut straftijd incasseren. “Er was een extra chicane opgesteld, maar we kwamen er te snel op af. Om erger te voorkomen kozen we voor een graspad langs deze chicane, hetgeen niet werd gewaardeerd door de wedstrijdleiding”. De reglementen schrijven 30 strafsekonden voor, en die kreeg het team onverbiddelijk bijgeteld.
De proeven 6 tot en met 8 moesten nog worden afgewerkt, alvorens er een kleine servicepauze was voorzien.
De Köln-Ahrweiler wordt volgens het “back to the roots” recept georganiseerd, 14 verschillende proeven, één enkele korte pauze, geen re-groups of serviceparken, kortom, rallyrijden zoals in de begintijd van de klassementsproefrally’s.
Na de pauze trok de karavaan weer terug naar het noorden, naar de proeven met klinkende namen; Holzer Wald, een heuvelklim tussen Insul en Schuld en Eifelergold, 13 km bergop en bergaf tussen Fuchshofen en Rodder. Daarna terug naar de vroegere Südschleife van de Nurburgring. Hier liep het Bergsteyn team nog eens tijdverlies op. Door een kleine technisch defect kon hier niet volgas gereden worden, waardoor nog eens één minuut op de concurrentie verloren werd.
Op de restende twee proeven, het was inmiddels weer donker geworden, kon nog iets van de verloren tijd worden goedgemaakt, zodat de bekers voor de groeps- en klassezege toch in het Bergsteynkamp terecht kwamen. www.backtotheroots.nl

← Vorig bericht

Kletsjköp Houthem leveren sjlager

Nieuwe website voor de Kluis

Volgend bericht →