Advies Rijkswaterstaat: ga morgenvroeg niet de weg op

Voorpagina » Nieuws » Advies Rijkswaterstaat: ga morgenvroeg niet de weg op

Rijkswaterstaat roept weggebruikers op morgenochtend niet de weg op te gaan. “De rijomstandigheden blijven met name in het midden en noorden van het land onverminderd gevaarlijk.”

De dienst raadt weggebruikers die op pad moeten aan om de verkeersinformatie goed in de gaten te houden en de rijstijl aan te passen. “Kortom: langzaam rijden, afstand houden, niet onnodig van rijstrook wisselen en rustig remmen.”

Code oranje vanaf middernacht
Het KNMI heeft weercode oranje afgegeven vanaf middernacht tot morgenmiddag 12.00 uur. De weercode wordt afgegeven vanwege de gladheid. Tot middernacht geldt code rood vanwege het extreme winterweer.

NS: ‘Morgen mondjesmaat weer treinen’
De NS wil morgen proberen om weer “mondjesmaat” treinen te laten rijden. Het is nog niet duidelijk op welke trajecten dat zal zijn, zegt een woordvoerder. “Alles hangt af van hoe het vannacht gaat met de sneeuw. Morgenochtend weten we hopelijk meer. Hiervoor zijn we afhankelijk van de verdere ontwikkeling van eventuele storingen op het spoor.” De NS roept reizigers op om ook morgen niet met de trein te reizen als dat niet per se nodig is.

Info via NOS
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Frans Theunisz nieuwe prins CV GerLachUns Houthem

Verklaring van Erfrecht

Volgend bericht →