Afgebrand protestants kerkje is verkocht

Voorpagina » Toerisme » Afgebrand protestants kerkje is verkocht

De nieuwe eigenaar van het afgebrande protestantse kerkje in de Plenkertstraat gaat het pand wind- en waterdicht maken. Dat staat te lezen in een bewonersbrief die de nieuwe eigenaar Wijen Tegels uit Nederweert deze week in de buurt heeft rondgestuurd.
“Eindelijk gaat het gebeuren. Het afgebrande kerkje aan de Plenkertstraat te Valkenburg wordt in ere hersteld. In week 24, vanaf 11 juni 2019, zal worden gestart met de sanering en zal alle rommel opgeruimd worden”, aldus een passage uit de brief.
De verkoop is nog niet helemaal rond schrijft de gemeente in een brief aan alle raadsleden. “Het is in deze fase dat werkzaamheden een verder verval voorkomen. De fase van restauratie volgt daarna”, aldus de gemeente Valkenburg aan de Geul. Afgelopen dinsdag is een bedrijf uit Eindhoven gestart met het weghalen van asbestresten binnen in de kerk. Die werkzaamheden duren drie dagen.
Deze week is ook bekend geworden dat de gemeente Valkenburg aan de Geul een bedrag van € 100.000,- vrijmaakt voor het ontwikkelen van een visie voor de verloederde Plenkertstraat.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Nieuwe eigenaar voor Kasteel Oost

Starterswoningen mogelijk bij nieuwe Polfermolen

Volgend bericht →