Afscheid van Schin op Geulse pastoor Mol

Voorpagina » Nieuws » Afscheid van Schin op Geulse pastoor Mol

Zondag 30 augustus neemt Schin op Geul afscheid van zijn pastoor. Het wordt een niet alledaags afscheid vanwege de corona-maatregelen.

Dag van afscheid
De Parochiële Adviescommissie (voorheen het kerkbestuur, red.) haalt pastoor Mol af aan de pastorie voor de viering in de H.Mauritiuskerk die om 10:30 uur begint. De mis wordt opgeluisterd door Erik en Mirna van Kempen-Senden. Er is een gelimiteerd aantal bezoekers in de kerk toegestaan.
Aansluitend aan de H. Mis is er een rondtoer door het dorp. Daarbij wordt deze route gevolgd: Kerkplein – Hoogbeek – (Valkenburgerweg met het verkeer meerijden) Breeweg – Mauritiussingel langs voetbalveld – Breeweg – Hanewei – Breeweg – Tolhuisstraat – Kerkplein – Hoogbeek bij de pastorie. Om de rondtoer echt feestelijk te maken, wordt iedereen verzocht om langs de route processiepaaltjes met wimpels te plaatsen en de vlag uit te hangen aan de voorgevel van de woonhuizen. Het kerkbestuur verzoekt om de route autovrij te houden.

Anderhalvemeter langs de route
Ook langs de route zal iedereen zich aan de anderhalvemeter afstand van elkaar moeten houden.  Verenigingen die deelnemen aan het afscheid stellen zich op verschillende plaatsen langs de route op, ook ook met inachtneming van de anderhalvemeter afstand.

Afscheidscadeau
Pastoor Mol heeft kenbaar gemaakt dat hij geen wensen meer heeft en afziet van persoonlijke cadeaus. Uw eventuele giften wil hij dan ook geven aan het kindertehuis voor gehandicapte kinderen in Loitokitok in Kenia. Deze giften kunt u deponeren in de daarvoor bestemde bussen bij het verlaten van de kerk óf bij hem in de brievenbus óf overmaken op IBAN: NL 36 RABO 0146 6963 87 t.n.v. CWMF Heijenrath:  inzake  Missiecomité o.v.v. gift pastoor.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Orgelconcert in St.Gertrudiskerk in Wylre

Geen treinen tussen Aken en Heerlen

Volgend bericht →