Afsluiting Sibberweg en Kleine Heideweg di. 11 okt.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Afsluiting Sibberweg en Kleine Heideweg di. 11 okt.

Zes weken volledige afsluiting tijdens de laatste fase.

  1. De werkzaamheden aan de hoofdrijbaan in Berg en Vilt verlopen voorspoedig. Op dit moment wordt aan de linkerkant van de provinciale weg (komend vanuit Berg) de bestratingen aangebracht. Eind week 40 kan op deze weghelft de onderlagen asfalt worden aangebracht. Hiermee komt de afronding van deze fase in zicht.

Op dinsdag 11 oktober wordt tussen de aansluiting Sibberweg en de Kleine Heideweg in Berg de definitieve deklaag aangebracht. Dit betekent dat op deze dag het gedeelte Sibberweg (incl. de aansluiting van de Sibberweg) tot aan de Kleine Heideweg voor alle verkeer is afgesloten. Bedrijven op de kop van de Cauberg zijn bereikbaar via de Cauberg. Vanuit Valkenburg centrum kan men alleen naar Maastricht via de Daalhemmerweg en vervolgens via Margraten naar de provinciale weg N278 (Maastricht – Vaals). De kern Berg is vanuit Maastricht bereikbaar via de Grote Straat. De kern Vilt is bereikbaar via de Langen Akker/Meesweg.

Verkeer vanuit Maastricht richting Valkenburg Centrum wordt op deze dag omgeleid via de Grote Straat richting Geulhem, Houthem en vervolgens Valkenburg. De werkzaamheden duren van ’s morgens 7.00 uur tot ’s avonds 19.00 uur. Waarbij zowel deklaag als markeringen worden aangebracht.
Veolia rijdt op deze dag met een aangepaste dienstregeling.
Op woensdag 12 oktober start de uitvoering van de laatste fase dit jaar, het gedeelte Sibberweg tot aan komingang Cauberg (bebouwde komgrens nabij de Sibberweg).

Over dit wegvak is gedurende 6 weken geen verkeer mogelijk. De bedrijven aan de Cauberg zijn vanaf de provinciale weg N590 bereikbaar via de Sibberweg, Daalhemmerweg. De lijndienst van Veolia rijdt ook via deze route.
Fietsverkeer blijft in deze periode mogelijk.
Vanaf afgeklopen vrijdag, 30 september, is gestart met aanleg van de betonnen fietspaden tussen Meesweg en Sibberweg aan de noordzijde. De aanleg van de overige fietspaden volgt hierna aansluitend.

← Vorig bericht

Loop met je dokter trekt ruim 300 wandelaars.

PPGV: actie toenemende verkeersonveiligheid.

Volgend bericht →