Afspraken gebruik schoolroute worden opgevolgd

Voorpagina » Toerisme » Afspraken gebruik schoolroute worden opgevolgd

Kleine aanpassingen in de lokale bebording en het inzetten van enkele pionnen hebben geleid in de voorbije schoolperiode 2015-2016 bij de St. Josephschool in Broekhem tot negen extra controles door handhaving. En daarbij zijn drie waarschuwingen uitgedeeld en drie processen-verbaal uitgeschreven wegens parkeren op plekken waar dit niet toegestaan is. “Al met al valt dit heel erg mee”, aldus wethouder Carlo Vankan. “De afspraken die met de ouders en de school zijn gemaakt zijn goed opgevolgd”.
Sedert afgelopen maandag wordt de veilige schoolroute gebruikt door de schooljeugd van en naar de nieuwe basisschool Valkenburg (voorheen de Plenkert, red.). Via nieuwsbrieven en de website van de school is herhaaldelijk opgeroepen om de kinderen gebruik te laten maken van die schoolroute. De school heeft samen met de kinderen al twee keer de route gelopen, één keer samen met de wijkagent.
Langs de groenstrook van de parkeerplaats Odapark komt een fietsstrook uit op een druk bereden weg waar max. 50 km/u gereden mag worden. Vankan wil binnenkort de twee beschikbare snelheidskasten plaatsen bij het Odapark/Prins Bernhardlaan om te bekijken hoe hard ter plekke gereden wordt.

← Vorig bericht

Scherp gesprek met afvalverzamelaar SBM

Deze week in Valkenburg Politiek: Carlo Vankan

Volgend bericht →