Aftrap van de Dorpsvisie door de Dorpsraad in Schin op Geul

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Aftrap van de Dorpsvisie door de Dorpsraad in Schin op Geul

Er was een goede opkomst bij deze eerste van vier bijeenkomsten. Alleen de jongeren lieten verstek gaan. “We missen de jongeren bij dit debat, maar wij zullen ze gaan opzoeken”, aldus de Dorpsraadvoorzitter van de Dorpsraad Paul van Weersch”.

Woningbouw en doorstroming was een gewild gespreksonderwerp. Maar ook behoudende geluiden klonken uit het gezelschap: “Kunnen we ons dorp niet behouden zoals het nu is met vergrijzing en dan maar met minder mogelijkheden accepteren?”.

“Moeten we niet gaan samenwerken met andere dorpen/kernen op o.a. sportgebied en in het verenigingsleven” werd ook gezegd.

Engwegen moet afgesloten worden voor auto’s en fietsers. De verkeersveiligheid moet opnieuw worden bekeken met meer verlichting, controle en verkeersaanpassingen. Niemand voelde zich direkt onveilig in deze kern!

Eigen initiatieven zijn misschien nodig om het dorp bekend te maken en te houden bij de toeristen met b.v. rondleidingen.

“Waarom staan in deze kern geen afvalbakken, zitbanken en is er geen hondenlosloopplaats? Honden mogen hier wel tegen betaling op de campings, maar hun behoefte moeten ze doen in het openbare domein.

“Kan de economische waarde van het toerisme in deze kern niet eens echt in kaart worden gebracht” waren meningen.

De volgende bijeenkomst is 30 okt. om 20.00 uur in het Bowlingcentrum Walem.

← Vorig bericht

Vier muziekgezelschappen verzorgen gezamenlijk een jeugd play-in

Hubert Delamboye zingt Italiaanse liederen in De Kopermolen

Volgend bericht →