Aanpassingen in parcours van Amstel Gold Race

Voorpagina » Nieuws » Aanpassingen in parcours van Amstel Gold Race

De dameskoers van de Amstel Goldrace is langer en zwaarder dan voorgaande edities. Dat is woensdag 8 februari bekendgemaakt tijdens een persconferentie. De koers wordt vanaf de start in Maastricht verlengd met een lus richting Sittard-Geleen. In het Heuvelland worden nu in totaal 1.700 hoogtemeters bedwongen, verdeeld over 21 beklimmingen. Voor het eerst moet ook de Keutenberg worden bedwongen.

Ladies edition van 156 kilometer
Leontien van Moorsel, koersdirecteur van de vrouweneditie: “We gaan de volgende stap zetten met de vrouwenkoers. De wedstrijd wordt met bijna 30 kilometer verlengd tot 156 kilometer. Een gevolg van de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen. Daarnaast hebben ook diverse toppers uit het peloton gevraagd of we de wedstrijd iets langer konden maken.”

Puzzel
De wedstrijden voor dames en heren vinden op zondag 16 april plaats. Gestart wordt op het Vrijthof, eerst door de dames en bijna een half uur later door de heren. De bekende finaleronde van 18 kilometer waarin de Geulhemmerberg, de Bemelerberg en de Cauberg beklommen dienen te worden, wordt vanaf dit jaar vier in plaats van drie keer verreden,” aldus Van Moorsel. Leo van Vliet, koersdirecteur van de mannenkoers: “Dat de vrouwenkoers eerder start, was een flinke puzzel om te leggen, maar het is gelukt. Uiteraard mogen beide koersen elkaar niet tegenkomen. Door deze aanpassing vervalt de eerste beklimming van de Cauberg.”

← Vorig bericht

Programma amateurvoetbal zondag 12 februari

Hulp bij belastingzaken in bibliotheek

Volgend bericht →