Alexander en Sabine regeren in het Törkenriek

Voorpagina » Toerisme » Alexander en Sabine regeren in het Törkenriek

In een bomvol gemeenschapshuis Cascade in Vilt werd zondagmiddag 14 januari Alexander Roebroeck en Sabine Houben uitgeroepen tot prins Alexander I en prinses Sabine uitgeroepen als nieuwe heersers van het Vilter Törkenriek.
Op de spannende muziek van ‘Also Sprach Zarathustra’ kwam een grote kist van achteruit de zaal in rood, geel en groen gekleurd en vol vraagtekens begeleid door vier sterkte mannen. Op het podium kon het aftellen beginnen onder de knallende beat van ‘The Hum’. Bij 0 sprongen beiden omhoog en wat er toen gebeurde? “De ganse zaal, joa euveral, stuiterbal”, aldus Falco Houben van de vastelaovesvereniging JCV den Törk.
Prins Alexander I en Prinses Sabine hebben beide de carnavaleske leeftijd van 11 jaar en zitten samen in groep 7/8 van bs Vilt. Ze kennen elkaar al vanaf de peuterspeelzaal en kunnen het heel goed met elkaar vinden. Na school zijn beiden in Vilt te vinden tezamen met hun klasgenootjes om lekker buiten te ravotten.
Alexander en Sabine zijn vanaf het 1e moment zeer betrokken bij JCV den Törk. Alexander slaat sinds groep 5 geen enkele activiteit van de jeugdraad over. Sabine danst al sinds groep 4 bij de dansmarietjes en showgroep van JCV Den Tork. Een grote droom is in vervulling gegaan om als Prins en Prinses voorop te gaan in de Viltse carnaval.
Alexander’s passie zijn tractors en zijn schapen. Het zal dan ook niemand vreemd in de oren klinken dat hij met de carnavalsoptocht de mooiste en grootste tractor voor de carnavalswagen wil regelen. Hij wil graag alles tot in de puntjes georganiseerd hebben.
Sabine speelt al vanaf haar 6e klarinet en is de vrolijke noot van het leerlingenorkest en de harmonie van Walram. Op 27 september heeft ze via een woordzoeker puzzel te horen gekregen dat ze prinses zou worden.
Foto JCV den Törk

← Vorig bericht

Record aantal bezoekers InterClassics Maastricht

Nieuwe voorzitter VHV Sjinborn

Volgend bericht →