Alle meiparen zijn te zien in de Kerkstraat.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Alle meiparen zijn te zien in de Kerkstraat.

Dinsdag uitreiking van ‘De Zilveren Meibok’ 2013.De Jonkheid Boete de Poort heeft zo’n 75 foto’s waarop meiparen afgebeeld staan ondergebracht in de voormalige slagerswinkel Lebouille in de Kerkstraat. Eigenaar Harrie Lebouille, zelf oud-Jonkheidlid, stelt zijn etalage ter beschikking voor deze galerij tot half mei.

De oudste foto laat het meipaar 1936 zien: Hubertina Becker en Harry Smits. De mei-denplanting vindt plaats op dinsdag 30 april. Om 20 uur wordt het nieuwe meipaar uitgeroepen op de trappen van de Kasteelruïne. Tijdens de planting draait DJ Herman muziek en zingt Big Benny.

De Zilveren Meibok 2013
Sinds 1993 wordt bij de Valkenburgse mei-denplanting door de Jonkheid ‘Boete de Paort’ het lokale ereteken ‘De Zilveren Meibok’ uitgereikt aan een inwoonster of inwoner van de gemeente Valkenburg aan de Geul, die ingevolge grote verdiensten en vele activiteiten voor de Valkenburgse volkscultuur, folklore en sport, jaarlijks wordt toegekend.
Juwelier Léon Vijghen vervaardigt dit kleinood met bijbehorende zilveren plaquette.
Het organisatiecomité ‘De Zilveren Meibok’ zal bekend maken aan wie en waarom deze onderscheiding in 2013 wordt toegekend en door de Meikoningin 2013 bij de mei-denplanting wordt uitgereikt.
Dit gebeurt op dinsdag 30 april direct na de terugkeer van de praalwagen van het nieuwe Meipaar en de meiboom op het Grendelplein, rond 21.30 uur. Na de korte decoratie start het planten van de den door de Jonkheid en de receptie van het Meipaar 2013.

Foto’s Mary Roebroeck

← Vorig bericht

‘Oranje Boven’ in de etalages van Valkenburg.

Promotie/degradatie wedstrijden voor HV Vilt/BeQuick.

Volgend bericht →