Alle optochten in Valkenburg aan de Geul

Voorpagina » Toerisme » Alle optochten in Valkenburg aan de Geul

Vrijdag starten de eerste optochten. Deze dag is voorbehouden aan de scholen. In Houthem trekt vrijdagochtend de optocht van Adelante. De Ouderraad van de OBS in Berg organiseert  de carnavalsoptocht van de OBS Berg op 24 februari van 12:45 uur tot 14:00 uur. Ook in Sibbe trekt vrijdagmiddag een jeugdoptocht.
Op vastelaoveszondag trekken optochten door de kernen van de gemeente. De Waterratte beginnen in Oud-Valkenburg met hun optocht, in Valkenburg-centrum trekt de kleine optocht vanaf 15:11 uur. Verder trekken optochten in het Böschuleriek in Suub, in Berg organiseert de Jeugdkarnavalsvereniging de Foekepot de optocht, en dat doen CV de Boschrave in Houthem in hun kern.
Veel deelnemers aan de kernenoptochten lopen op vastelaovesmaondig mee in de groate optocht door het centrum. Dit is de optochtroute: Opstelling Daalhemerweg. Vertrek vanaf Grendelplein – Wilhelminalaan – Jan Deckerstraat – Lindenlaan – Poststraat – Theodoor Dorrenplein – Goewijnstraat – St.Pieterstraat – Bogaardlaan – Grotestraat Centrum – Berkelstraat – Hovetstraat – hoek Walramplein ontbinden.
Van deze optocht maakt TV Valkenburg een opname die vanaf dinsdagochtend 11 uur wordt uitgezonden. Die dag ook om 16, 20 uur en om 02.00 uur. Vanaf vrijdag nog om 11, 16 en 02 uur.
Later op maandag trekt de optocht door de kern Vilt georganiseerd door JCV d’n Törk. Optochtroute: Start: parkeerterrein aan de Nachtegaalstraat – Weth. Meertensstraat – Heiweg – Leeuwerikstraat – Meesweg – Vinkenstraat – Zwaluwstraat  – Leijstenstraat – parkeerterrein aan de Nachtegaalstraat (ontbinding).
TV Valkenburg wenst u een fijne vastelaovend.
TV Vallekeberg wunsj uuch ‘vastelaovend saame’.

← Vorig bericht

Videoverslag van het Auw Wieverbal

Optocht gaat niet door

Volgend bericht →