Alle wegen naar kernen weer goed bereikbaar.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Alle wegen naar kernen weer goed bereikbaar.

Milieupark Valkeberg vandaag gesloten.In verband met de extreme weersomstandigheden heeft de gemeente Valkenburg aan de Geul besloten om de milieupark de Valkenberg te sluiten. De veiligheid van bezoekers komt in het gedrang is vanwege de gladheid op de hellingbanen. Ook zijn er problemen met het legen van volle containers omdat de vrachtauto’s maar beperkt kunnen rijden.
De sneeuwploegen concentreren zich vooral op het open houden van alle doorgaande wegen. Rond het middaguur waren alle kernen weer met een personenauto bereikbaar, ook Keutenberg en Walem.

De gemeente heeft bij de bedrijven Cerfontain en Pinckers materieel laten komen om de omgeving Sibbe en Walem sneeuwvrij te maken.

Er is nog zout beschikbaar, maar dat heeft met deze omstandigheden weinig nut. De buitendienst heeft wel de gehele nacht moeten doorwerken.

De grote zoutstrooier is van de weg geraakt, maar de schade blijkt mee te vallen. Er is in ieder geval geen persoonlijk letsel opgetreden. Het zoutloket stelt voorlopig geen zout beschikbaar, men houdt voorlopig alles vast.
Foto Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2010

← Vorig bericht

Volgend jaar kerststal op Grendelplein?

Zièlige Kaersjmes en alle goods in 2011.

Volgend bericht →