Alles moet bevochten worden. Een portret van Camille Oostwegel

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Alles moet bevochten worden. Een portret van Camille Oostwegel

Uniek boek over een cultuurliefhebber en gedreven ondernemer Donderdagmiddag 26 april 2007 nam Maria van der Hoeven, Minister van Economische Zaken, het eerste exemplaar van Alles moet bevochten worden in ontvangst op Château St. Gerlach in Limburg. Het boek geeft een portret van Camille Oostwegel en zijn ‘strijd’ om zijn dromen waar te maken. Het beschrijft de wijze waarop de cultuurliefhebber en ondernemer in de wereld staat, wat zijn drijfveren zijn en hoe hij heeft kunnen uitgroeien tot een markant horeca-ondernemer. Het unieke boek Alles moet bevochten worden, een portret van Camille Oostwegel ligt vanaf 27 april in de boekhandel.
De afgelopen 25 jaar restaureerde Camille Oostwegel in Zuid-Limburg zes eeuwenoude monumenten en hun aangrenzend landgoederen. Deze gerestaureerde monumenten behoren nu tot de meest toonaangevende horecabedrijven van Nederland die ook zijn opengesteld voor het publiek.
Dat zijn inspanningen ook internationaal niet onopgemerkt blijven blijkt uit de prestigieuze Trophée des Renommées d’Or du Tourisme International 2007 die Camille Oostwegel eind januari in Parijs in ontvangst mocht nemen. Ook is hij benoemd tot Membre d’Honneur du Comité de France. Camille Oostwegel heeft vorige week de Bouwfonds Award voor Vitale Monumenten toegekend gekregen voor zijn gehele oeuvre en in het bijzonder het Kruisherenhotel in Maastricht.
Alles moet bevochten worden dient als inspiratiebron voor (aankomende) vakgenoten in de horeca en ook voor ondernemers uit andere bedrijfstakken. Ook is het boek een bijzonder bezit voor de gasten van de Camille Oostwegel Châteauhotels & -Restaurants en voor degenen die houden van het rijkgeschakeerde Limburgse culinaire en culturele leven.
Aanvullende informatie
Alles moet bevochten worden is geschreven door Rosalie Sprooten en John Hoenen. Het boek is te koop bij alle Vlaamse en Nederlandse (internet)boekhandels. De paperback met flappen, bevat 288 pagina’s, full colour met 400 illustraties.
De verkoopprijs is € 24,95 (ISBN 9789086690220) en het boek wordt uitgegeven door United Media Company.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2007

← Vorig bericht

Brief Niks aan de Hand aan het college

Minister vindt samenwerking met Maastricht een prima uitgangspositie

Volgend bericht →