Ambachtelijke stroop van Park Kasteel Oost

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Ambachtelijke stroop van Park Kasteel Oost

Dit jaar zijn er veel appels en peren geplukt in de fruit wei van Park Kasteel Oost door de cliënten van Radar. Van dit fruit hebben ze dit jaar geen appelsap laten persen zoals voorgaande jaren, maar overheerlijke ambachtelijke stroop laten maken. Raymond van ´t Koetshoes mocht het eerste potje in ontvangst nemen, proeven deden ze allemaal tijdens de jaarlijkse kerstbrunch. De stroop gemaakt van het fruit uit Park kasteel oost kan gekocht worden in ´t Koetshoes.

Kasteelstroop

Tijdens de kerstbrunch werd ook Jan Linders bedankt voor hun schenking, opgehaald door hun sponsoractie. Van de schenking heeft men nieuwe dieren aangeschaft voor in het park. Zo komt de schenking ook weer ten gunste aan de mensen van Valkenburg die het park bezoeken.
Ze hebben er een zwarte Shetlander bij, ze is 2 jaar oud en haar naam is Fanny. De aantal schapen is uitgebreid met twee Nederlandse bonte schapen en in het voorjaar komen er nog twee zwart bles lammetjes bij. In het park zit nu ook weer een koppel pauwen, onmisbaar voor een mooi park.
Shetland pony
Shetland pony

De cliënten van Radar vinden het erg leuk dat er dieren zijn bij gekomen, ze verzorgen ze elke dag weer met veel plezier. Bezoekers van het park zijn ook altijd welkom om de dieren te bezoeken, tot 3 uur is het mogelijk om in de stal en het plein te kijken naar de varkens en de konijnen te aaien of een ritje te maken op de speelgoed tractor. De kinderen kunnen ook in de knuffel wei naar de geitjes en de kippen.
Veel kinderen in Valkenburg zijn bekend met de dieren in het park, altijd een leuke plek om doorheen te wandelen om naar de dieren te kijken.
Afgelopen jaar hebben de cliënten van Radar ook het gras gemaaid in de naburige speeltuin en prullenbakken gedaan. Ze vinden het erg leuk dat ze op deze manier iets kunnen betekenen voor de mensen (kinderen) die het park en de speeltuin komen bezoeken.
Schapen bij Oost

 
Feest in de kasteelhoeve

← Vorig bericht

TV-programma voor vandaag

Toon je maatschappelijke betrokkenheid en doe mee in 2015

Volgend bericht →