Emma Johansson won al voor de tweede keer dit jaar op de Geulhemmerberg.De Amerikaanse wielrenster Evelyn Stevens heeft de 17e editie van de Boels Rental Ladies Tour op haar naam geschreven. In de slotrit van Bunde naar Berg en Terblijt verloor Stevens geen tijd op haar concurrentes. Lisa Brennauer, bij Specialized-Lululemon een ploeggenote van Stevens, eindigde op vijf seconden als tweede in het klassement. Derde werd uittredend winnares Ellen van Dijk. Zweeds kampioene Emma Johansson schreef de laatste etappe op haar naam. Ze kwam met een kleine voorsprong solo aan op de Geulhemmerberg.

“Voor deze wedstrijd had ik absoluut niet verwacht dat ik hier de eindzege zou kunnen pakken”, liet Stevens na afloop van de koers weten. “Ik heb mijn ploeggenotes vandaag flink aan het werk gezet. Het is dankzij hen dat ik hier uiteindelijk weet te winnen. Zij hebben er constant voor gezorgd dat ik weer terug kwam op de goede plek.”

Emma Johansson won al voor de tweede keer dit jaar op de Geulhemmerberg. Eerder deed ze dat in de Boels Rental Hills Classic. “Dit is een aankomst die heel goed bij mij past”, aldus Johansson. “Ik had vandaag heel goede benen. In de laatste drie kilometer ben ik gedemarreerd. Tatiana Guderzo zag ik nog rijden, maar zo had ik ook mooi punt om naartoe te rijden. Een halve kilometer voor de finish kwam ik erbij en ben ik doorgetrokken. Ik ben hier heel blij mee.”

Foto’s Hans Zwakenberg, Tv Valkenburg © 2014Klik op de link om een samenvattende video van de gehele tour te zien: https://www.youtube.com/watch?v=X8FoLxrxVzA