Amstel Goldrace dit jaar: Blijf thuis. Voor de buis!

Voorpagina » Nieuws » Amstel Goldrace dit jaar: Blijf thuis. Voor de buis!

De burgemeesters van de gemeenten Eijsden-Margraten, Maastricht en Valkenburg aan de Geul roepen wielerfans op om komend weekeinde niet naar het Heuvelland te komen. Zondag wordt de Amstel Gold Race gereden, maar publiek is bij deze wedstrijd uitdrukkelijk niet toegestaan. Via de NOS is de race vanaf 8:30 en 18:00 uur op internet en televisie thuis te volgen.

Controle
Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg aan de Geul licht dit namens de burgemeesters toe: “We zijn ontzettend blij dat de Amstel Gold Race dit jaar kan doorgaan. Maar uit veiligheidsoverwegingen mag er geen publiek aanwezig zijn. Daarop zal dan ook streng worden gecontroleerd. De organisatie heeft alles zeer zorgvuldig voorbereid. Zij hebben ervoor gezorgd dat de wedstrijd veilig zal verlopen en de wielerliefhebbers ‘thuis voor de buis’ kunnen genieten. We hopen dat we volgend jaar weer veel liefhebbers van deze prachtige klassieker in ons Heuvelland mogen verwelkomen.”

Afgesloten parcours
Vanwege de COVID-19 pandemie wordt de Amstel Gold Race dit jaar verreden op een parcours dat bestaat uit rondjes van 16,9 km. In totaal worden er door de dames 7 rondes gereden en door de heren 13 rondes. Het parcours wordt afgesloten. Op diverse plekken zelfs met manshoge zwarte doeken. De start van de dames- als de herenkoers is vanaf het Grendelplein in Valkenburg.

← Vorig bericht

Gouverneur Theo Bovens wil snel een vervanger

Johan Remkes tijdelijk gouverneur in Limburg

Volgend bericht →