Amstel Goldrace wordt zonder publiek verreden

|
, , ,

De professionele wielerwedstrijd Amstel Gold Race gaat door maar wordt zonder publiek verreden. Dat betekent geen publiek bij start en aankomst van de koers op zaterdag 10 oktober a.s. Alle beklimmingen worden ook afgesloten. Deze afspraken gelden ook voor de Ladies Edition. De organisatie roept op om de wedstrijd vanuit huis te kijken en niet naar zuid-Limburg af te reizen. De NOS zal die dag de beide koersen vanaf 12:10 uur live uitzenden via NPO1.

Ontwikkelingen volgen
Leo Van Vliet, koersdirecteur van de klassieker: “We voeren deze periode veel gesprekken met overheden en veiligheidsinstanties, dit verloopt positief. De wil om de Amstel Gold Race te laten verrijden is bij alle partijen aanwezig. We blijven alle ontwikkelingen goed volgen en leren van de internationale wielerwedstrijden die op dit moment verreden worden in Europa”.

Toerversie verplaatst naar april 2021
De organisatie achter de toerversie heeft besloten om deze koers waaraan 15.000 deelnemers voor hebben ingeschreven, niet doorgaat in oktober dit jaar. De ingeschreven deelnemers voor de Toerversie Amstel Gold Race krijgen een bericht van de organisatie. Deelnemers hebben de keuze om het deelnamebewijs door te schuiven naar 2021 of het inschrijfgeld retour te krijgen. De Toerversie van de Amstel Gold Race 2021 staat gepland op zaterdag 17 april.

Leo van Vliet over deze beslissing: “Iets minder dan twee maanden voor de Toerversie Amstel Gold Race moeten we concluderen dat een wielertoertocht waarbij 15.000 deelnemers aan de start verschijnen niet realistisch is. Een bijkomende reden om de toerversie te verplaatsen naar 2021 is dat we ons volledig willen focussen op het veilig laten plaatsvinden van de wereldbekerwedstrijd en de Ladies Edition”.

TV Valkenburg Vandaag
Vanaf zondag ziet u in TV Valkenburg Vandaag-programma een interview met organisator Roy Packbier over de achtergronden van deze beslissing.

Archieffoto Hans Zwakenberg, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Coronacrisis: Houd corona buiten de deur

Openbaar toilet Th.Dorrenplein makkelijk te vinden

Volgend bericht →