Andere bestemmingen voor leegstaande scholen

Voorpagina » Toerisme » Andere bestemmingen voor leegstaande scholen

In de gemeente Valkenburg aan de Geul staan op dit moment drie basisscholen leeg. Dat zijn de scholen in Vilt, Houthem en Schin op Geul. Wethouder Carlo Vankan maakte afgelopen week bekend dat er schot zit in een herbestemming van de gebouwen.
Het schoolgebouw in Vilt is nog geen gemeentelijk vastgoed. “De overdracht heeft nog niet plaatsgevonden”, aldus Vankan die verder zei dat er interesse getoond is van een woongroep.
Het gebouw van de Gerlachusschool in Houthem is wel gemeentelijk bezit. Daar is interesse van een zorggroep die het gebouw eventueel wil kopen.
Het gemeentelijk vastgoed van de St.Anthoniusschool in Schin op Geul is de gemeente in overleg met iemand uit de medische wereld om in een huurkoop constructie, eerst een tijd huren en daarna wellicht het gebouw te kopen.
De afgelopen week werd ook bekend dat Valkenburg aan de Geul in overleg is met de stichting LVO om toch een eigen mbo-school te behouden. Dat zou betekenen dat een deel van het Stella Maris College in Broekhem-Noord behouden kan worden. Het gaat daarbij om de studierichtingen horeca en zorg. Eerder waren er plannen om het middelbaar onderwijs te verplaatsen naar Meerssen.

← Vorig bericht

Drie dagen bedenktijd ook voor de verkoper?

Vandaag start Sinterklaas Journaal via TV Valkenburg

Volgend bericht →