Andre Rieu ontvangt Award van de gemeente Maastricht

Voorpagina » Toerisme » Andre Rieu ontvangt Award van de gemeente Maastricht

André Rieu heeft de 15de editie van zijn Vrijthofconcerten zondag jl. afgerond met een nieuw publieksrecord. De maestro verwelkomde mensen uit meer dan de helft van de wereld: 150.000 fans uit 99 verschillende landen kwamen tussen 4 en 21 juli naar Maastricht om Rieu’s traditionele openluchtconcerten bij te wonen op het Vrijthof. Zondag vond het 100ste concert plaats en werd bovendien de miljoenste bezoeker verwelkomd.
Zondagavond, tijdens het laatste concert, ontving André Rieu een heel bijzondere verrassing van burgemeester Annemarie Penn-Te Strake: een bronzen plaquette voor zijn voortreffelijke prestaties voor de stad. Burgemeester Annemarie Penn-Te Strake: “Het Vrijthofconcert van André Rieu is een droom die al honderd maal werkelijkheid is geworden.”
André Rieu: “Ik ben ontroerd en vereerd dat ik deze prijs van mijn woonplaats mag ontvangen. Het is geweldig om elk jaar weer zoveel mensen van over de hele wereld blij te maken met onze muziek. Ik ben er ook erg trots op, dat ons prachtige Maastricht door deze concerten internationaal op de kaart wordt gezet.”
70 jaar en wereldtoernee
André Rieu viert dit najaar zijn 70e verjaardag en zet na de zomer zijn wereldtournee voort naar Colombia, Chili, Spanje en Portugal. In december geeft hij voor het eerst een kerstconcert in het MECC in Maastricht.
Foto Andre Rieu Maastricht

← Vorig bericht

TV Gids programma's TV Valkenburg vanaf 21 juli

Gerlachusmarkt Brassband in Houthem

Volgend bericht →