Apart klasje zou voldoende moeten zijn

Voorpagina » Toerisme » Apart klasje zou voldoende moeten zijn

Een aangepast opleidingsprogramma voor de machinisten van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij moet voldoende zijn om ze bevoegd te laten rijden op het traject Schin op Geul Valkenburg vice versa. Dat is de aanbeveling die drs. Hellen van Dongen, directeur openbaar vervoer en spoor bij het ministerie van infrastructuur en milieu schrijft in een antwoord naar raadslid Niels Dauven.
Zoals bekend doet de Z.L.S.M. het station van Valkenburg aan de Geul niet langer meer aan. Een direct gevolg van het beleid van ProRail. KLIK HIER om de aanleiding te lezen.
“Uit veiligheidsoogpunt is het niet verantwoord om machinisten zonder een machinistenvergunning en bevoegdheidsbewijs te laten op een baanvak waar ander treinverkeer met hoge snelheid rijdt”, aldus de directeur.
Er wordt wel een opening geboden. De directeur heeft Historisch Railvervoer Nederland (H.R.N.), het overkoepelend orgaan van de museumspoorwegen, gesuggereerd contact op te nemen met opleidingsinstituten voor een aangepast opleidingsprogramma. “Immers, als de kandidaat-machinisten ruime ervaringen scholing hebben gehad, dan zou die opleiding wellicht in een apart klasje gemakkelijk en snel geregeld kunnen worden”, zo schrijft de directeur.

← Vorig bericht

Kramsvogel waargenomen in het Geuldal

Ondergronds evenement voor kunstenaars

Volgend bericht →