Aperitiefconcert in het Openluchttheater

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Aperitiefconcert in het Openluchttheater

Als opening van het seizoen

De Valkenburgse Manon Meijs en de uit Berg en Terblijt afkomstige Jet Janssen openen het seizoen van Openluchttheater Valkenburg.

Op het programma staat een schitterend licht klassiek programma. De voorstelling start op zondag 25 mei om 16.00 uur. Na het Optreden kan het publiek nog in de prachtige ambiance van het theater napraten onder het genot van een goed glas wijn dat bij de entreeprijs is inbegrepen.

Manon Meijs en Jet Janssen spelen sinds 1994 samen in verschillende kamermuziekensembles en vormen sinds 1998 een duo.

Manon Meijs studeerde bij Viktor Liberman aan het Utrechts Conservatorium en vervolgde haar studie aan het Maastrichts Conservatorium bij Maarten Veeze, waar zij de examens Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus beide met onderscheiding behaalde. Zij nam in 1993 deel aan het Nationaal Vioolconcours Oscar Back en zij volgde Masterclasses bij Eric Friedman, Herman Krebbers, Igor Oistrakh en Ida Haendel. In 1997 behaalde zij de prestigieuze Henriëtte Hustinx prijs.

Thans is zij concertmeester van het Nederlands Promenade Orkest te Amsterdam en doceert zij aan het Conservatorium te Maastricht. Zij maakte onder andere deel uit van het Dshamilja strijkkwartet dat een internationale carrière doormaakte en in 1997 werd uitgenodigd voor het vermaarde Tanglewood Music Festival in de USA. Zij treedt regelmatig solistisch op. Daarnaast is ze ook dirigent.

Jet Janssen studeerde aan het Maastrichts Conservatorium bij Jean Antoniëtti. Zowel voor docerend musicus als voor het solo-diploma slaagde zij met onderscheiding. Zij volgde Masterclasses onder andere bij Jan Wijn, Claude Coppens, Noël Lee en Guido Agosti. Met violist Marijn Simons maakte zij een cd met werken van onder andere Strawinsky en Ravel. Tevens maakte zij een cd- opname van de Rhapsody in Blue van Gershwin met de Johan Willem Friso Kapel.

De laatste jaren heeft zij zich toegelegd op het kamermuziekrepertoire; ze speelde onder andere in de Doelen te Rotterdam; het Concertgebouw te Amsterdam en het Circustheater te Scheveningen. Solistisch trad zij op met verschillende orkesten.

Indien men dit wenst kan men na afloop van het optreden aanschuiven bij één van de vijf restaurants die het optreden aanbieden als onderdeel van een compleet arrangement. Dit arrangement omvat naast het optreden met na afloop een aperitief ook nog eens een heerlijk 3-gangen menu. De prijs voor het complete arrangement bedraagt € 40,00. Enkel de entree tot de voorstelling inclusief aperitief bedraagt € 15,00.

Meer informatie en het reserveren van het arrangement kan via de deelnemende restaurants :

– Grand Hotel Voncken

– Hotel Restaurant Tummers

– Hubert Haenen

– restaurant “de rijke janssen”

– Het Mergelheukske

Reserveren voor alleen de voorstelling kan via de internetsite van het Openluchttheater: www.theatervalkenburg.nl en via de informatie- en reserveerlijn : 043-6012581

← Vorig bericht

Koningsvogelschieten Nachtwachtgilde Berg en Terblijt

Collectief lokaalverbod centrum Valkenburg nu feit

Volgend bericht →