App zoekt voor u dichtstbijzijnde openbaar toilet

|
, , ,

De gemeente gaat een samenwerking met het bedrijf HogeNood aan om de toegankelijkheid en zichtbaarheid van de bestaande toiletvoorzieningen en aanwezige faciliteiten te verbeteren. HogeNood is een organisatie die via een applicatie (app) via uw mobiele telefoon de dichtstbijzijnde toegankelijke toilet laat zien. Met bijbehorende voorzieningen in de toiletlocatie.

HogeNoodapp

Netwerk
Door de samenwerking wordt een netwerk aan openbare toiletvoorzieningen gemaakt waardoor binnen 500 meter afstand steeds een toilet te vinden is. In iedere kern van de gemeente Valkenburg aan de Geul zal er één toiletvoorziening voorhanden komen.

Samenwerking voor drie jaar
Wethouder Claudia Bisschops (CDA-Economie en Toerisme) gaat een samenwerkingscontract met HogeNood aan voor de duur van drie jaar. De kosten bedragen € 1500,- per jaar. De gemeente zorgt zelf voor een ‘bekendmakingscampagne’ van € 2500,-.

openbaar toilet op het th.dorrenplein

Theodoor Dorrenplein
Nog niet zo lang geleden plaatste de gemeente op het Theodoor Dorrenplein een openbaar toilet om de horeca te helpen met het toiletbezoek van hun gasten. Vanwege de strenge protocollen van de horeca, mogen de terrasgasten geen gebruik maken van de toiletvoorziening in de horeca.

Foto TV Valkenburg archief

← Vorig bericht

Toch nog voorstelling in het Openluchttheater

Constantijn Dieteren nieuwe pastoor Schin op Geul/Oud-Valkenburg

Volgend bericht →