Appartementen en zorgwoningen op Frissen complex in Houthem

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Appartementen en zorgwoningen op Frissen complex in Houthem

In de donderdagavond 7 september 2006 gehouden en druk bezochte informatieavond van de gemeente is bekend gemaakt dat de 20 of 21 appartementen op zijn vroegst in de zomer van 2008 klaar zijn. De bekendmaking van de plannen was iets te voorbarig, zei architect Kerbusch. Zijn plannen waren nog niet klaar.
De gehele planologische procedure zal doorlopen moeten worden. Wethouder Kleijnen hield de mogelijkheid van een “beroepsprocedure” nog volledig open.
Rob Vissers, directeur Wonen Zuid, uitte zich verheugd over de nieuwe plannen: “Het is een win-win-win situatie voor Frissen, de gemeente en Wonen Zuid”. De huurprijs van de kleinste appartementen komt maximaal uit op € 480,= ongeacht het inkomen van de bewoner, zo deelde Rob Vissers van Wonen Zuid mee.
Na de winter wordt gestart met de sloop. De appartementen worden in twee soorten opgeleverd: 85 m2 en 95 m2. Dat is inclusief een berging, balkon, 2 slaapkamers, natte cel. Alle appartementen worden rolstoeltoegankelijk gemaakt.
Stichting Pepijn en Paulus bouwt op het complex een woonvoorziening en een dagactiviteiten centrum. Er zijn zo’n 20 parkeerplaatsen voorzien. Volgens buren te weinig en zij voorzien ook problemen in de toekomst.
Het feit dat Pepijn en Paulus 24 op 24 uur zorg aan haar cliënten biedt ontlokte de uitspraak “waar moet het verplegend personeel en het bezoek hun auto parkeren?”
Het gebouw voor de dagactiviteiten had donderdagavond nog een plat dak. De architect ziet “liever grotere appartementen dan een dak op het gebouw”.
Lou Hardy van de gemeente maakte nog bekend dat het onduidelijk is of de plannen onder het art. 19 lid 1 (beslissing bij de raad) of art 19 lid 2 (bevoegdheid van het College) zullen gaan vallen.

← Vorig bericht

Lezen is leuk, zeker in de bieb

CDA spoort Tweede Kamer aan tot generaal pardon asielzoekers

Volgend bericht →