Appartementen in klooster Boslust?

Voorpagina » Nieuws » Appartementen in klooster Boslust?

In het voormalige klooster Boslust in Broekhem-Noord komen appartementen. Dat heeft eigenaar Maikel Hemminga uit Loenen aan de Vecht gezegd tegen De Limburger. De krant verrichtte onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat genoemde eigenaar het kloostercomplex gekocht heeft voor vijf miljoen euro. De financiering van tien miljoen euro werd verstrekt door het bedrijf Duma van de familie Barnhoorn. Deze familie staat in Quote 500 van 2022 op plaats 195 met een geschat vermogen van 250 miljoen euro. De familie Barnhoorn heeft dat vermogen vergaard door de verkoop van hun internationale rozenkwekersbedrijf.

Sceptische gemeente
De Limburger schrijft op woensdag 12 april dat de gemeente Valkenburg aan de Geul verbaasd is dat er in Boslust gewerkt werd. Er is nog geen vergunning aangevraagd. “Er zijn twee gesprekken geweest met vertegenwoordigers van hert bedrijf”, aldus burgemeester Prevoo in de krant. “Eerst zou het een woon-zorgcomplex worden, toen een hotel en daarna een hostel. Nu hoor ik dat het appartementen moeten worden.” De gemeente blijft sceptisch over de plannen en ontwikkelingen rond het klooster. De krant schrijft verder dat Hemminga in 2019 ook al een klooster aan het verbouwen was in Bravel bij Breda. De activiteiten werden stilgelegd, omdat uit een Bibob-onderzoek bleek dat er wellicht sprake was van criminele activiteiten. Volgens Hemminga had dit te maken met een akkefietje van een van de betrokken bouwbedrijven tien jaar geleden.

Illegalen
Afgelopen woensdag 5 april zijn bij een controle door de Arbeidsinspectie en de gemeente Valkenburg aan de Geul in het voormalige klooster Boslust in Broekhem-Noord tien personen aangetroffen. Zij werkten en woonden in het klooster onder erbarmelijke omstandigheden. Dit trof de Arbeidsinspectie aan: “Weliswaar beschikten ze over een eigen kamer zonder verwarming, maar werd gebruik gemaakt van gezamenlijke sanitaire voorzieningen en een gemeenschappelijk keuken met een kookplaat. Deze ruimten waren zeer smerig. Het is de tien werknemers verboden om in het pand te verblijven en te werken.”

← Vorig bericht

Buitenwatertaps gaan weer open

Weekmarkt verhuist naar Th.Dorrenplein

Volgend bericht →