Asfaltherstel in de Reinaldstraat: straat afgesloten

Voorpagina » Toerisme » Asfaltherstel in de Reinaldstraat: straat afgesloten

Vandaag. maandag 25 juli vanaf 19.00 uur, wordt de Reinaldstraat afgesloten voor verkeer in verband met werkzaamheden aan het asfalt. Aan de kant van het nieuwe winkelcentrum Aan de Kei wordt het asfalt volledig verwijderd. Nadat de fundering opnieuw verdicht is, wordt er weer een nieuw asfaltlaag aangebracht. Deze werkzaamheden duren tot omstreeks 06.00 uur dinsdagochtend. Dan wordt de Reinaldstraat weer opengesteld voor het verkeer.
De rijbaan langs het trottoir van de nieuwbouw in de Reinaldstraat is beschadigd als gevolg van de bouwwerkzaamheden. Deze moet hersteld worden. Inmiddels is bekend hoe de rijbaan hersteld moet worden. In verband met de grote verkeersdrukte overdag, worden de werkzaamheden ’s nachts uitgevoerd.
Op dinsdag 26 juli vanaf 19.00 uur wordt de Reinaldstraat wederom afgesloten (tussen huisnummers 11 en 33). De asfalttoplaag wordt over de volledige wegbreedte weggefreesd en de detectielussen voor de stoplichten worden opnieuw aangebracht. Aansluitend zal de asfalttoplaag aangebracht worden. Woensdagmorgen 06.00 uur wordt de weg weer opengesteld voor alle verkeer.
De markeringen (belijningen fietsstrook) worden overdag aangebracht. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer te regelen. Er zal tijdens de werkzaamheden een omleidingsroute ingesteld worden omdat de Reinaldstraat tijdens deze werkzaamheden afgesloten wordt voor alle doorgaande verkeer. De kruispunten St. Pieterstraat en Nieuweweg blijven open. Verkeer wordt via een omleidingsroute en verkeersregelaars geattendeerd op de wegafsluiting. Met Veolia is reeds contact geweest. Zij zetten vanaf 19 uur kleine busjes in.
Gedurende de werkzaamheden zal geluidsoverlast ontstaan door het in te zetten materieel: trilplaten, asfaltmachine, wals, vrachtwagens etc.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2016

← Vorig bericht

Rolling Beatles is het beste van twee werelden

Ondanks vergunning nog steeds geen brug over Geul

Volgend bericht →