Asfaltreparatie Broekhem met emmertje en troffeltje

Voorpagina » Toerisme » Asfaltreparatie Broekhem met emmertje en troffeltje

Zo wordt het drukbereden wegdek van Broekhem gerepareerd met een emmertje, een troffeltje en een stampertje door drie werknemers plus twee regelaars om het verkeer te regelen. Het wegdek aan de weg Broekhem is een lappendeken bezaaid met oud en nieuw asfalt. Er staat echter géén bord met: Gevaar door steenslag.
Dus automobilisten opgepast: mogelijke ruitschade door rondvliegende steentjes. Dat kan zeker van toepassing zijn voor personenauto’s die achter de grote landbouwvoertuigen en vrachtwagens gebruik maken van deze drukke verbindingsweg.
“Het zijn noodreparatie’s van de weg Broekhem die in de afgelopen vorstperiode beschadigd raakte. Voor de veiligheid van de verkeersdeelnemers zijn de gaten nu gedicht”, aldus de gemeentewoordvoerder op vragen van TV Valkenburg.
Afgelopen najaar moest het asfaltonderhoud in Broekhem vanwege de weersomstandigheden nog worden uitgesteld. “Dit onderhoud staat komend voorjaar gepland”, aldus de woordvoerder. “Er zijn meerdere locaties in Valkenburg aan de Geul waar noodreparaties, veroorzaakt door de vorstperiode, uitgevoerd worden”.
 
De weg Broekhem zal in het voorjaar gerenoveerd worden. Dat was ook de bedoeling van de Prinses Beatrixsingel. Echter, de gemeente ‘vergat’ te overleggen met de bewoners van Broekhem-Zuid, die zich melden via een ‘inspreker’ bij de behandeling van de plannen op het voormalige de Leeuw-terrein. Nu gaat de gemeente eerst in gesprek met de wijk over het ontwerp van de Pr.Beatrixsingel.
“Met een dertigtal inwoners. Over de planning van de werkzaamheden kunnen we nu nog niets zeggen, deze is nog niet bekend. Vanzelfsprekend worden de wegwerkzaamheden in onze gemeente zodanig op elkaar afgestemd dat hierdoor geen onnodige verkeershinder ontstaat”, aldus de gemeentelijk woordvoerder.
Foto’s TV Valkenburg

← Vorig bericht

Programma amateurvoetbal voor zondag 10 februari

Lezing over Charles Roemers

Volgend bericht →