Auw Wieverbal onderwerp van politiek overleg

Voorpagina » Toerisme » Auw Wieverbal onderwerp van politiek overleg

Is de naamgeving van dit Valkenburgse evenement nog wel correct nu de Valkenburgse Auw Wiever het evenement niet meer mogen openen? “In goed overleg”, volgens de organisatie. “Wij bouwen nu ons eigen feestje op het Th.Dorrenplein na het oplaten van ‘Berbke’ als openingshandeling met optredens die passen bij onze doelgroep”, aldus de Auw Wiever. Zelfs de raadsvergadering opende maandagavond 17 februari hiermee. 
Subsidie?
Niels Dauven (AB) en Jef Kleijnen (VSP) traden als woordvoerders op en spraken op politieke wijze hun ongenoegen uit over de ontstane situatie. Zelfs werd gesproken over het heroverwegen van de subsidie. Wethouder Claudia Bisschops (CDA) had wel overleg gehad met beide partijen waarop Jef Kleijnen opmerkte of dit wel een ‘goed’ contact was geweest. Overigens ontkende zij dat subsidie verleend is. De gemeente draagt alleen bij in de beveiliging van het evenement.
Alle raadsfracties waren het met de sprekers eens dat dit geen schoonheidsprijs verdient en burgemeester Jan Schrijen sprak een carnavalesk slotwoord: “Zo, dat is weggekald”.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Achtervolging eindigt op de Nieuweweg

V.V.V.V.V. organiseert Rosenmontag-optocht in Vilt

Volgend bericht →