Auw Wieverbal wordt groter van opzet.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Auw Wieverbal wordt groter van opzet.

Op Th.Dorrenplein komt ook podium te staan.Het Leeuw Auw Wieverbal is al jarenlang een begrip in Limburg. De succesvolle formule van het Auw Wieverbal, met een podium met top artiesten op het Walramplein, heeft er toe geleid dat het festijn steeds meer bezoekers trekt.

Daarom wordt dit jaar op het Theodoor Dorrenplein een tweede podium geplaatst. Daarnaast wordt het aantal buitenbuffetten in de Grote Straat uitgebreid. Mede door deze maatregelen kan in Valkenburg op een veilige en gezellige manier op 7 februari het carnaval in Limburg ingeluid worden.
De stichting Valkenburgse Evenementen Vrienden is sinds 2008 verantwoordelijk voor de organisatie van dit grootse evenement. De stichting zorgt voor de inrichting van beide terreinen, het programma op twee podia, een DJ in de Grotestraat Centrum en de noodzakelijke randvoorzieningen zoals beveiliging, verkeersregeling, taxivoorzieningen, toiletten en medische hulpverlening. In constructief overleg met de ondernemers uit het centrum is ook dit jaar weer gekozen voor een glasverbod. Net als voorgaande jaren is het Leeuw Auw Wieverbal voor iedereen gratis toegankelijk.
Veel Limburgse artiesten zullen op beide podia te zien zijn (zie bijlage). Op het podium op het Walramplein is een gevarieerd programma met korte optredens. Op het Theodoor Dorrenplein zijn langere mini-concerten van bekende Limburgse artiesten ingepland. TV Limburg zendt het spektakel vanaf 19:00 uur live uit.
Burgemeester en wethouders zijn verheugd dat ze in een constructief overleg met de stichting Valkenburgse Evenementen Vrienden, de ondernemers in het centrum, de politie en brandweer konden komen tot een goede opzet van het Leeuw Auw Wieverbal 2013.

Wethouder Willem Thijssen: “Een opzet die absoluut vertrouwen geeft in een gezellig en veilig feest voor iedereen die in Valkenburg carnaval komt vieren. Veiligheid staat ook met carnaval in onze Geulstad voorop”.
Kijk voor actuele informatie op www.auwwieverbal.nl

← Vorig bericht

Binnen twee jaar bouw Geulpoort en renovatie Grendelpoort.

Blauw Sjuut meert af in Schin op Geul.

Volgend bericht →