Avondrondleidingen door de Fluweelengrot

Voorpagina » Toerisme » Avondrondleidingen door de Fluweelengrot

Als u gedurende de dag een bezoek hebt gebracht aan de Kasteelruïne kunt tijdens de Valkenburgse Bokkenweken in de maand oktober in de avonduren, onder leiding van een gids, deelnemen aan avondrondleidingen tijdens deze grotwandelingen wordt o.a. aandacht geschonken aan de tekeningen van de Bokkenrijders.
De avondrondleiding duurt ruim een uur. De toegangsprijs bedraagt voor deze activiteit voor volwassenen € 8,00 en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar € 6,00.
Kasteelruïne
De Kasteelruïne, de enige hoogteburcht van Nederland, heeft vanaf 1050 Valkenburg en omgeving gedomineerd. Al bijna 1000 jaar bepaalt het Kasteel van Valkenburg en later de Kasteelruïne het beeld van Valkenburg. In 1672 werd het kasteel van Valkenburg opgeblazen met buskruit door Stadhouder Willem III. Op de Kasteelruïne zijn de ridderzaal, de artilleriekamer en de kapel duidelijk te herkennen. Vanaf de Kasteelruïne heeft u een prachtig panorama-uitzicht over Valkenburg.
Fluweelengrot
De Fluweelengrot is één van de oudste ondergrondse gangenstelsels in Zuid-Limburg. Van oorsprong is het een prehistorische zeebodem. In deze oeromgeving wonnen nijvere blokbrekers eeuwenlang mergel voor de bouw van huizen, kerken en kastelen. De rondleidingen in de grot geven een beeld van de schuilplaatsen, houtskoolschilderingen en sculpturen.
De Kasteelruïne en de Fluweelengrot zijn elke dag geopend. De Kasteelruïne is dagelijks te bezichtigen vanaf 10.00 uur. Voor de exacte tijden van de rondleidingen in de Fluweelengrot adviseren wij u onze website te bekijken of contact met ons op te nemen.
Toegangsprijzen Kasteelruïne en Fluweelengrot: volwassenen € 10,00, kinderen tot 12 jaar € 7,50 inclusief ruïne speurtocht, 0-3 jaar gratis.
De rondleidingen vinden plaats Op zaterdag 15 oktober, dinsdag 18 oktober, woensdag 19 oktober en zaterdag 22 oktober om 20.00 uur.
www.kasteelruinevalkenburg.nl

← Vorig bericht

Innovo stopt onderwijs aan basisschool Schin op Geul

Prestigieuse UCI Bike-City label voor Valkenburg aan de Geul

Volgend bericht →