Azerbeidzjan-middag in Fonterhof in Berg

Voorpagina » Toerisme » Azerbeidzjan-middag in Fonterhof in Berg

De “Vereniging Voor Onverdeeld en Democratisch Azerbeidzjan” heeft op zaterdag 11 juni jl. een cultuurdag van Azerbeidzjan gehouden voor de bejaarden in het zorgcentrum Fonterhof in Berg en Terblijt. De opzet van het evenement was het kennismaken met het zonnige land Azerbeidzjan en de provincie Absjeron met zijn natuur, cultuur, keuken, muziek etc.
Het feest werd geopend met een verwelkoming van wethouder Bert Dauven. Daarna werden films afgespeeld en werden er dansjes gedemonstreerd door kinderen in schitterende nationale kleren aan de gasten in het bejaardenhuis. De gasten kregen ook de gelegenheid om zelfgemaakte zoetigheden en lekkernijen samen met Azerbeidzjaanse thee te proeven.
De vereniging functioneert al meer dan 11 jaar in Limburg en heeft in die tijd diverse kennismakingsactiviteiten opgezet voor verschillende doelgroepen in Limburg. De voorzitter van de vereniging Irada Oeleochanli vindt het belangrijk om inwoners van de regio kennis te laten maken met andere culturen. Dit keer heeft de vereniging als doelgroep de oudere mensen gekozen. Ze begrepen dat het moeilijk is om op een oude leeftijd veel naar het buitenland te reizen en daarom brachten ze het buitenland naar hun toe.
Tijdens het evenement hebben de gasten en de bejaarden zeer genoten van de voorstellingen en de sfeer. Ook waren ze erg geïnteresseerd in boekjes, brochures en souvenirs van Azerbeidzjan. Na het einde hebben de mensen hun tevredenheid laten merken door een hard applaus.
Dit project was opgezet samen met de burgemeester van Absjeron Irada Gulmammadova. Met haar hulp hebben we souvenirs, streekproducten en zoetigheden kunnen presenteren op het feest. Om onze feesten nog interessanter te maken gaat de vereniging voor volgende keren nog meer onbekende regio’s van Azerbeidzjan presenteren.
De tekst is aangeleverd door Irada Oeloechanova van de Vereniging Voor Onverdeeld en Democratisch Azerbeidzjan
 


 

← Vorig bericht

Nieuwe voorzitter Oud-Prinsen en Ministers Valkenburg

Sacramentsprocessie trekt door Schin op Geul

Volgend bericht →