Balkon galerijflat Dr. Erensstraat wordt gestut

Voorpagina » Toerisme » Balkon galerijflat Dr. Erensstraat wordt gestut

Bij een balkon van een appartement in de galerijflat aan de Dr. Erensstraat in Valkenburg worden veiligheidsmaatregelen getroffen. Uit controle is gebleken dat het balkon in een zodanig slechte bouwkundige staat verkeert dat dit niet meer betreden mag worden. In afwachting van een definitieve oplossing wordt het balkon gestut. De overige balkons van de galerijflat worden door specialisten onderzocht en indien noodzakelijk worden ook daar per direct extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Dat schrijft de gemeente Valkenburg aan de Geul in een persbericht dat vrijdagochtend gepubliceerd is.
De Vereniging van Eigenaren heeft op 2 juli bij de gemeente melding gemaakt van de slechte bouwkundige staat van één van de balkons. Vervolgens is er door de gemeente op 2 juli een bouwkundige controle uitgevoerd. Hieruit bleek dat het balkon in een slechte bouwkundige staat verkeert en dus extra veiligheidsmaatregelen noodzakelijk zijn. De overige balkons mogen tot nadere inspectie niet betreden worden. Bewoners, eigenaren en winkeliers worden hierover per brief door de VVE en de gemeente geïnformeerd.
Alle balkons in de galerijflat aan de Dr. Erensstraat zijn op dezelfde manier gebouwd. Dit impliceert dat waarschijnlijk ook de overige balkons in een slechte bouwkundige staat verkeren. De galerijflat aan de Dr. Erensstraat is gebouwd vóór 1970. Bij dergelijke flatgebouwen hebben zich op verschillende plekken in ons land tragische incidenten voorgedaan. Deze werden veroorzaakt door een ondeugdelijke balkonconstructie.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Onthulling gevelgedicht Jan Hanlo

Basisschool Vilt sluit ook haar deuren

Volgend bericht →