Losliggende basaltstenen

Voorpagina » Toerisme » Losliggende basaltstenen

In de commissievergadering van afgelopen week heeft de fractie P.G.P. gemeld dat er in diverse straten van het centrum basaltstenen los liggen. Op diverse plaatsen is het voegsel tussen de stenen geheel verdwenen, zijn de basaltstenen gespleten en op andere plekken is de afwatering verstopt.
De P.G.P. heeft foto’s gemaakt van de diverse plekken en het aangekaart in de rondvraag van de commissie. De P.G.P. vraagt de wethouder wat er “wordt ondernomen om deze gebreken en daarmee het straatbeeld van Valkenburg weer op orde te krijgen? En valt eventueel herstel van de bestrating nog binnen de garantietermijn?”
Carlo Vankan zei dat “hij het boekwerkje van P.G.P. overdraagt aan diegenen die erover gaat”. Hij voegde er aan toe dat bij “een defect aan een weg altijd naar de veiligheid van de weg gekeken wordt. Als er een steen gebarsten is, is dat iets anders dan een gat in de weg.”
Na de winter inspecteert de gemeente alle wegen in de gemeente en wordt er een herstelprogramma opgesteld van asfalt en stenen. Vankan neemt boekje van de P.G.P. mee als de inspectie verricht wordt.
Ook op het Walramplein zijn gebreken aan de straat vastgesteld. Op de rijbaan liggen basaltstenen los. Vankan zei tegen de commissie dat “de officieel oplevering nog niet heeft plaatsgevonden vanwege de kerstperiode en het plaatsen van barriers en de drukte op het plein tijdens de kerstperiode. Afspraak ligt er om met de aannemer de oplevering te doen. Dan vallen die losse stenen op”, aldus Vankan. “En die vallen onder de garantieregels”.
Klik hier om de presentatie van de P.G.P. te zien.
 

← Vorig bericht

Politie zoekt 85-jarige man

Jo Romling en Richard Lousberg gaan voor provincie

Volgend bericht →