Basisonderwijs situatie is niet rooskleurig in Valkenburg a/d Geul

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Basisonderwijs situatie is niet rooskleurig in Valkenburg a/d Geul

Basisscholen Houthem en Vilt dreigen gesloten te wordenMaandagavond bleek duidelijk dat de huisvesting van het basisonderwijs in
deze gemeente onder grote druk staat.
Wethouder Dauven wil, op verzoek van de commissie CSWO, overleggen met de schoolbesturen, echter met alternatieven die de commissie moet aandragen.
En daar zat ‘m net de kneep maandagavond. De commissie wil de scholen openhouden zonder alternatieven te bedenken.
Het basisonderwijs in deze gemeente staat onder grote druk. Innovo en Jong Leren zijn de schoolbesturen. Zij beslissen over sluiting of openstelling.
“Bij Innovo is zeer binnenkort een wisseling van de wacht. Misschien dat daar een nog zakelijker ingesteld bestuurder komt?” aldus wethouder Dauven.
Schoolbesturen hanteren basisnormen voor minimale aantallen scholieren.
“Het aantal scholieren kan dalen tot een aantal van 40. Dan zitten er per groep zo’n 5 leerlingen les te volgen bij een leerkracht. Dat gaat veel geld kosten” rekende Dauven de commissieleden voor.
Inge Drost (PvdA/D66) hield toch vast aan een “pro-actief en innovatieve houding van de wethouder in het gesprek met het schoolbestuur. SP en CDA stemden in met Drost’s voorstel.
Thans wordt onderzocht of in de gemeente 1 of 2 brede basisscholen voor de kernen Houthem, Broekhem en Valkenburg gerealiseerd moeten worden. Locaties voor deze basisscholen zijn de Plenkert, St. Joseph en de OBS in Broekhem.
Schoolbesturen en directeur hebben hun keuze laten vallen het “één-kind-centrum” waarin bovengenoemde scholen gezamenlijk worden gehuisvest.

← Vorig bericht

Uitslagen en wedstrijdverslagen 22 en 23 november

Gemeentehuis wordt toegankelijker

Volgend bericht →