Basisschool de Plenkert wint Kidsvision 2008

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Basisschool de Plenkert wint Kidsvision 2008

364 stemmen via internet binnen gekomenBasisschool de Plenkert heeft woensdag de hoofdprijs gewonnen voor de beste maquette van het toekomstige centrum van Valkenburg. Al sinds januari hebben de kinderen van OBS Broekhem, basisschool St. Joseph, St. Antonius en de Plenkert onder leiding van de kunstenares Jozefien Koelman in het Museum Land van Valkenburg aan de maquette gewerkt.
De maquettes zijn vorige week op spetterende wijze gepresenteerd, er was muziek, er waren cheerleaders en rappers, minnestrelen, ridders en hofdames, er was toneel, zang en getrommel.
Naast de jury onder leiding van wethouder Bert Dauven, hadden de kinderen ook stemmen geworven voor hun project. Er mocht gestemd worden via Kidsvision@valkenburg.nl op de beste maquette. Maar liefst 364 stemmen zijn binnengekomen.
Na beraad van de jury en natuurlijk na de bekendmaking van de school met de meeste stemmen, werd de winnaar bekend gemaakt; basisschool de Plenkert was de beste! De leerlingen krijgen voor hun school een voorwerp van mozaïek cadeau dat ze zelf zullen ontwerpen en maken. Daar buiten kregen alle vier de scholen een voorstelling naar keuze in het Openluchttheater Valkenburg aangeboden. Dankzij de geweldige inzet van de leerlingen waren er alleen maar winnaars deze middag.
De maquettes zijn de komende twee weken nog te bewonderen in het museum land van Valkenburg.

← Vorig bericht

Brandweerauto total loss ?

Schooljeugd moedigde bestuur aan

Volgend bericht →