Basisscholen Vilt en Houthem ook dicht?

Voorpagina » Toerisme » Basisscholen Vilt en Houthem ook dicht?

Maandagavond deelde wethouder Bert Dauven (Algemeen Belang) de commissie Sociaal Domein mee dat gesprekken met ouders gevoerd zijn op de basisschool in Houthem waarin hen werd medegedeeld dat de school per 1 augustus 2019 definitief wordt opgeheven.
Tegelijkertijd werd hen gevraagd erover te denken om akkoord te gaan met sluiting van deze school al per 1 augustus 2018.
Ook de basisschool in Vilt is door stichting Innovo ervan in kennis gesteld dat in 2016 de wettelijke norm van het aantal leerlingen niet werd gehaald en dat dit ook het komend jaar niet het geval zijn zijn. Ook deze school wordt met sluiting bedreigd indien drie jaar op rij het aantal leerlingen onder de wettelijke norm van 71 daalt en er geen extra geld meer voor de school door het Rijk beschikbaar wordt gesteld.
Henk Bemelmans (AB) voegde hier nog aan toe dat hij als (oud)-voorzitter van voetbalvereniging Struchter Boys in Schin op Geul nu al de gevolgen van de schoolsluiting in deze kern voor zijn vereniging bemerkte. Dit deed hij als antwoord op de opmerking van Foppe Jacobi van D66 dat in andere provincies juist schoolsluitingen tot meerwaarde voor de dorpen geleid hadden.
KLIK HIER om de beraadslagingen van maandagavond in de commissie Sociaal Domein te beluisteren.

← Vorig bericht

Marsparade van muziekfederatie de Geulvallei

Geld voor gemeenschapshuizen, niet voor Valkenburg-c

Volgend bericht →