Bewoners Pr.Beatrixsingel vrezen natte voeten

Voorpagina » Toerisme » Bewoners Pr.Beatrixsingel vrezen natte voeten

Bewoners langs de Pr. Beatrixsingel in Broekhem-Zuid verwachten overlast door de aanleg van de visvijver van Par’course en de inrichting van het overloopterrein van de Geul langs de singel.
Het actiecomité dat al een tweetal jaren actie voert tegen de plannen van Shimano op het voormalige Leeuwterrein vreest stijging van het grondwater. De gehele wijk Broekhem-Zuid ligt in een moerasgebied. Een beemde. Alle huizen zijn gebouwd op heipalen. “Wat heeft de stijging van het grondwater voor gevolgen voor die palen”, vraagt zich Axel Simons van het comité af in Dagblad de Limburger.
Simons laat desgevraagd weten dat er nog steeds geen vergunning is afgegeven voor het zogenaamde innundatiegebied. Dat is het gebied vanaf het bruggetje naast het nieuwe parkeerterrein van Par’course tot aan de grens van het natuurgebied Ingendael in Houthem. De functie is overtollig Geulwater op te vangen indien de Geul buiten haar oevers zou treden. Dat gebeurt niet vaak meer.
“Wij rekenen op twee maal per jaar”, laat bestuurslid Josette Van Weersch van het Waterschap Limburg in de krant weten. Zij deelt de de angst van de omwonenden voor wateroverlast niet.
Cees van der Kooij, lid van de actiegroep, zegt als de overheid overtuigd is dat alles veilig is, kan ze toch een vrijwaring aan de bewoners doen. Maar dat gebeurt niet”.
Het sport- en recreatiegebied Par’course zal over 10 dagen geopend worden. Op een later tijdstip gaan de overige voorzieningen zoals de foodXP open. De visvijver zal nog voor de zomer in gebruik worden genomen. Op dit moment wordt de vijver verder uitgediept en een natuurlijke wal aangelegd. Er komt een wandelpad vanuit de Pr.Beatrixsingel naar de visvijver toe. Van daaruit kunnen bezoekers via een brug op het Par’Course terrein komen.
Foto archief TV Valkenburg

← Vorig bericht

Dwangsom opgelegd aan eigenaar 'Protestants kerkje'

Wijziging dienstregeling van Arriva

Volgend bericht →