Beeld frater Venantius ligt nu op geheime locatie.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Beeld frater Venantius ligt nu op geheime locatie.

Wim Sonneveld bracht Schin op Geul veel bekendheid. Tijdens het Grand Gala du Disque van 1963 bracht cabaretier Wim Sonneveld voor de eerste maal zijn creatie ‘Frater Venantius’ ten gehore. Het lied was geschreven door tekstschrijver Michel van der Plas. Deze niet bestaande broeder leefde volgens Van der Plas fantasie in Schin op Geul.
Nu, 50 jaar later, is de frater in brons vereeuwigd in het atelier van Nellie Vincken in Strucht en gaat hij straks een nieuw leven tegemoet op de hoek van Panhuis/Breeweg in Schin op Geul.

Vanuit het atelier werd hij door leden van de Werkgroep overgebracht naar een geheime locatie. Daar zal het beeld verblijven tot zijn onthulling op 24 mei a.s. Het beeld is uitgevoerd in de karakteristieke pose van de frater met gitaar. Het beeld wordt onthuld door burgemeester Martin Eurlings.
Het 75-jarige mannenkoor Inter Nos zal een drietal passende liederen zingen. Eén is het dialectlied ’t Dörp, vertaald door Guus Smeets in het Limburgs. Het was voor Sonneveld een succesnummer. Het beeld kwam tot stand met medewerking van de Kunst en Cultuur Raad Valkenburg, de gemeente Valkenburg aan de Geul en diverse sponsoren.
Foto Hein Reuters, Tv Valkenburg © 2014

← Vorig bericht

Waterput en oude muur gevonden in Halderpark.

K.H.N. afd. Valkenburg zoekt nieuwe voorzitter.

Volgend bericht →