Beeld van St.Antonius niet naar gemeentelager

Voorpagina » Toerisme » Beeld van St.Antonius niet naar gemeentelager

In de commissie SOB merkte wethouder Carlo Vankan op dat het beeld van St.Antonius, gemaakt uit mergel, volgens zijn informatie door de inwoners van Schin op Geul aan de school zou zijn geschonken. Nu de school overgaat naar een andere eigenaar wil de gemeente dit beeld verwijderen en, zoals Vankan dinsdag zei: “Op het gemeentelager plaatsen totdat bekend wordt wat er met dit beeld gaat gebeuren”. Het mergelbeeld van deze heilige en naamgever van de school staat tegen een van de gevels van de voormalige basisschool St.Antonius.
Bij navraag door TV Valkenburg in de kern Schin op Geul bleek dat er al stemmen zijn opgegaan om dit beeld te plaatsen bij de oude school. Ook om het voorlopig te verplaatsen naar de kerk tot een nieuwe locatie is gevonden. Alles in overleg met de inwoners. De Heemkundevereniging is van mening dat het beeld op deze plaats van de vroegere basisschool moet worden gehandhaafd.
Bij monde van Niels Dauven – commissielid van Algemeen Belang – werd buiten de commissievergadering nog voorgesteld om met enkele jongeren het beeld tijdens de aanstaande processie op te halen en mee te dragen naar de kerk.
Foto Hein Reuters, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Starterswoningen mogelijk bij nieuwe Polfermolen

Vaderlief

Volgend bericht →