Begin 2017 wordt nieuwe burgemeester beëdigd

Voorpagina » Toerisme » Begin 2017 wordt nieuwe burgemeester beëdigd

In een persbericht laat de provincie Limburg weten dat “de nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester van Valkenburg aan de Geul zijn werkzaamheden naar verwachting begin 2017 zal kunnen oppakken”.
Afgelopen week, dinsdag 28 juni, is de sollicitatietermijn gesloten. Gouverneur Theo Bovens zei dit tijdens de openbare installatie van waarnemend burgemeester Martin Eurlings. Tussen nu en september volgen de gesprekken met de kandidaat sollicitanten op het gouvernement in Maastricht.
Begin september zal de gouverneur een aantal namen van kandidaten doorsturen aan de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad. Deze commissie praat vervolgens met deze kandidaten en komt tot een selectie. En eind september doet de vertrouwenscommissie verslag aan de raad. Als de raad de keuze van de vertrouwenscommissie overneemt, wordt de naam van de uiteindelijke kandidaat bekendgemaakt en vervolgens wordt deze keuze doorgestuurd naar de Gouverneur en via hem naar de Koning. In de eerste week van november volgt het besluit van de benoeming.
De ingangsdatum van de benoeming is afhankelijk van de gekozen kandidaat. Hij of zij heeft rekening te houden met een opzegtermijn en vakantiedagen. De gouverneur verwacht dat de installatie wellicht begin januari 2017 zal plaatsvinden. In de Valkenburgse raadzaal.
Op de foto gouverneur Bovens tijdens zijn bezoek aan de gemeenteraad om het functieprofiel voor de nieuwe burgemeester in ontvangst te nemen.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2016

← Vorig bericht

Bergse Bos Musical in Geulhem

Nog één keer: afscheid burgemeester Eurlings: de speeches

Volgend bericht →