Begraafplaats Cauberg wordt opengesteld

Voorpagina » Toerisme » Begraafplaats Cauberg wordt opengesteld

Het college van B&W hebben besloten om de algemene begraafplaats aan de Cauberg open te stellen voor niet-ingezetenen van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Op de begraafplaats is voldoende ruimte aanwezig voor het begraven van overledenen.

begraafplaats cauberg

Vorig jaar is het kerkhof waar overleden paters van de H.Hart aan de Cauberg begraven lagen, geruimd. Dat deel van het kerkhof kan tientallen graven herbergen. Her en der op de algemene begraafplaats is plek ruim voldoende.
Meer mogelijkheden
In Nederland zijn er na de dood maar drie smaken: begraven, cremeren en in een enkel geval je lichaam aan de wetenschap doneren. Een nieuwe mogelijkheid wordt op dit moment getoetst aan bestaande wetgeving: resomeren (of bio-cremeren).
Resomeren is een nieuwe uitvaartmethode waarbij het lichaam van de overledene in water en loogzout onder hoge temperatuur en luchtdruk wordt afgebroken. Na ongeveer drie uur is er alleen een schoon, wit poeder over, vergelijkbaar met asresten na een crematie. Het stoffelijk overschot wordt tot 3% van zijn oorspronkelijke gewicht gereduceerd. Na afloop van het resomatie-proces worden de resten van het lichaam verfijnd met behulp van een apparaat dat vergelijkbaar is met de cremulator bij crematie, om vervolgens een vergelijkbare bestemming te krijgen als de asresten na een crematie. De nabestaanden kunnen na afloop van de resomatie de beschikking krijgen over dit poeder.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Vocal Chord in nieuwe hitshow van RTL4

Mei 2019 was een koele, droge en vrij sombere maand

Volgend bericht →