Begroting 2017-2020: Overgewicht, eenzaamheid en monterpad

Voorpagina » Toerisme » Begroting 2017-2020: Overgewicht, eenzaamheid en monterpad
De ontwerp-gemeentebegroting 2017-2020 bevat op het gebied van de Volksgezondheid de volgende concrete informatie:
9% van de 5-6 jarigen in Valkenburg aan de Geul vertonen (ernstig) overgewicht.
Bij de 9-11 jarigen is dat 15% en bij de 13-14 jarigen 20%. Overgewicht op jonge leeftijd leidt bijna altijd tot overgewicht tijdens volwassenheid.
Bij veel ouderen in Valkenburg aan de Geul speelt overgewicht een grote rol: te weten bij 59%. Bij 10% van de ouderen is sprake van ernstig overgewicht (obesitas).  Naast overgewicht worden bij ouderen beperkingen aan het “bewegingsapparaat (!)” het vaakst genoemd als chronische aandoening. Hoge bloeddruk volgt.
28% van de ouderen uit onze gemeente wordt beoordeeld als niet-vitaal en kansarm (werkloos/weinig naaste familie/verhoogde kans op eenzaamheid en obesitas).
10% van de 75-plussers is in Valkenburg aan de Geul ernstig eenzaam.
Om de beweging van de doelgroep van 65 jaar en ouder te stimuleren wordt in 2017 een monterpad aangelegd in de nabijheid van het centrum van Valkenburg. Dit pad is onderdeel van bestaande paden en maakt gebruik van natuurlijke beweeguitdagingen, zoals bestaande zitbanken, hekken etc. In het pad worden diverse beweegvormen opgenomen die door fysiotherapeuten en sportartsen zijn ontwikkeld.
← Vorig bericht

Valse 50 euro biljetten in omloop

Miss Etam opent winkel in Aan de Kei

Volgend bericht →