Bekerduel van Sjinborn gestaakt wegens onbespeelbaar veld

Voorpagina » Toerisme » Bekerduel van Sjinborn gestaakt wegens onbespeelbaar veld

Vrijdagavond, 20.00 uur. Een half uur voor aanvang van de bekerwedstrijd tussen Sjinborn en Apeliotes uit Nijmegen regent en waait het, net als het grootste deel van de dag, flink. In het clubhuis hangt een gemoedelijke sfeer. Een vijftigtal aanwezigen verheugt zich op de strijd. Voorzitter Gaston Dorren: “Het is natuurlijk niet zo maar een duel.  De dames hebben als vierdeklasser de vijfde ronde van de Sylver Cup bereikt door o.a. de tweedeklassers Concordia en Blerick te verslaan. Dat is super knap. Of ze vanavond ook kunnen stunten, zien we wel.”
Coach Nick Koolen van Sjinborn is realistisch. “Het wordt een heel zware opgave, Apeliotes is koploper in de tweede klasse met een straatlengte voorsprong op de achtervolgers. Ik zie het als een nuttige oefenwedstrijd waarin we kunnen laten zien tot wat we in staat zijn. Ik heb ook tegen de dames  gezegd: beschouw het als de kers op de taart en geniet ervan. Ik hoop hiermee de druk een beetje weggenomen te hebben, want ze waren erg gespannen. Logisch want mijn ploeg bestaat vanavond door het missen van een viertal basisspeelsters o.a. uit vier piepjonge junioren. Zij zijn echter talentvol en kunnen in dit soort duels heel veel leren.”
Hoewel de weersomstandigheden niet verbeterd zijn, laat het scheidsrechterskoppel Jelmer Wolff en Thom Schambergen beide teams exact om 20.30 uur aan hun onderlinge confrontatie beginnen. Na 9 minuten heeft de Nijmeegse studentenformatie een veilige 0-3 voorsprong genomen. De gasten weten elkaar blindelings te vinden, Sjinborn is hiervan schijnbaar zo onder de indruk dat vergeten wordt resoluut uit te verdedigen. Toch zou het nog niet de definitieve uitschakeling betekenen. Want nauwelijks een minuut na de derde tegentreffer lassen de arbiters een gedwongen rustpauze in. Het veld is inmiddels onbespeelbaar geworden. 
Beide ploegen en ook de scheidsrechters zoeken het clubhuis op en wachten gezellig keuvelend met elkaar af of de strijd nog hervat kan worden. Na de reglementaire wachttijd van een half uur volgt overleg met de bond, waarna uiteindelijk wordt besloten tot definitief staken over te gaan. Voor de gasten erg vervelend, want voor het restant moet nog een keer de rit naar Valkenburg worden gemaakt. Nick Koolen daarentegen heeft een week lang de tijd om zijn dames ervan te overtuigen dat Apeliotes feller bestreden moet worden om er nog een echte wedstrijd van te maken.
Foto’s Sjinborn

← Vorig bericht

Nieuwe glascontainers in gehele gemeente

Meeste regen wel gehad, voorjaar komt in zicht

Volgend bericht →