Bereik NL-Alert stijgt naar 90 procent

Voorpagina » Toerisme » Bereik NL-Alert stijgt naar 90 procent

Negentig procent van de Nederlanders van twaalf jaar en ouder ontving het NL-Alert-controlebericht van 8 juni direct op hun mobiele telefoon. Het percentage steeg daarmee ten opzichte van een half jaar geleden.
Het totale bereik van NL-Alert ligt op 94 procent, aldus de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Daarvan ontving 4 procentpunt het bericht niet direct; die personen werden via anderen op de hoogte gebracht van het controlebericht.
Van mensen tussen 18 en 34 jaar ontving 95 procent het controlebericht. Het laagste bereik was onder mensen van 75 jaar en ouder; van hen ontving 73 procent het bericht van 8 juni. Het bereik was onder deze groep wel met 11 procent gestegen ten opzichte van eind 2019.
In totaal ontvingen 13,6 miljoen mensen het controlebericht. Met 90 procent van de Nederlanders is het bereik gestegen ten opzichte van vorig jaar, toen 85 procent het controlebericht ontving. Het jaar daarvoor lag het bereik op 78 procent.
Vorig jaar zagen 300.000 mensen van 12 jaar en ouder het NL-Alert-controlebericht nog op de vertrekborden in het openbaar vervoer en 150.000 mensen zagen het op digitale reclameschermen. De NCTV meldt hier dit jaar niets over, maar waarschijnlijk liggen deze aantallen voor dit jaar een stuk lager.
De Rijksoverheid stuurt twee keer per jaar een NL-Alert-bericht ter controle. Voor het verzenden wordt cell broadcast gebruikt. De meeste smartphones kunnen deze berichten standaard ontvangen.

← Vorig bericht

De beweegmakelaar brengt mensen in beweging

Toch weer tijgermug aangetroffen in Valkenburg aan de Geul

Volgend bericht →