Bereikbaarheid Valkenburg tijdens de Tour de France

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Bereikbaarheid Valkenburg tijdens de Tour de France

Misschien bent u zich inmiddels al voorzichtig aan het voorbereiden op een bezoekje aan Valkenburg aan de Geul tijdens de Touraankomst op 4 juli. Onderstaande informatie over de bereikbaarheid zal u hierbij helpen.
Eigen vervoer
Met eigen vervoer is de regio Zuid-Limburg zowel vanuit Duitsland, België als de rest van Nederland goed bereikbaar dankzij de autosnelwegen A2 Amsterdam ? Maastricht, A76 Antwerpen ? Aken en A79 Maastricht ? Heerlen. De meeste steden, dorpen en kernen liggen op een steenworp afstand van de genoemde autosnelwegen.
Parkeren
Naast de bestaande parkeerplaatsen is er extra parkeerruimte gecreëerd in de directe omgeving van het parcours van de Tour de France. Ruim van te voren wordt u via borden naar de betaalde parkeerplaatsen geleid. Wanneer het parcours zich niet op loopafstand bevindt wordt u vanaf de parkeerplaatsen met behulp van een pendeldienst naar de juiste plek gebracht. Op de Tourwebsite van de gemeente Valkenburg kunt u vinden waar de extra parkeerplaatsen zich bevinden.
Openbaar vervoer
Op 4 juli is Valkenburg prima te bereiken met de trein. NS zet extra treinen in om alle bezoekers te kunnen vervoeren. Tussen Maastricht Randwijck? Valkenburg ? Heerlen rijden de hele dag lange pendeltreinen. Vanaf Roermond worden extra treinen ingezet. In de regio zijn regelmatige busdiensten naar Valkenburg en omgeving. Wilt u meer weten over reistijden van het openbaar vervoer? Kijk op www.9292ov.nl. De aankomst van de etappe wordt verwacht rond 17:00 uur, alle activiteiten rondom de aankomst starten al ruimschoots van te voren. Zo is vanaf 12.30 uur al de doorkomst van de eerste reclamekaravaan gepland.

← Vorig bericht

Disabled Cycling wordt ook in Valkenburg verreden

Veelgestelde vragen over de Touraankomst op 4 juli 2006

Volgend bericht →