Berg '28 vecht als leeuwen maar redt het niet

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Berg '28 vecht als leeuwen maar redt het niet

Na afloop van de met 2-0 verloren wedstrijd tegen SVE waardoor Berg’28 promotie naar de vierde klasse was misgelopen, overheerste uiteraard de teleurstelling bij spelers en technische staf. Her en der vielen huilende voetballers, die gevochten hadden voor wat ze waard waren, te aanschouwen. Toch was er al snel sprake van berusting. Lars Goessen, de robuuste verdedigende middenvelder, verwoordde het als volgt: “We hebben perfect tegenstand geboden, maar je weet dat hun individuele klasse ooit de doorslag zal geven.” Ook Killian Kaanen, de jeugdige, ambitieuze trainer van de zwart-witten was realistisch in zijn nabeschouwing. “Het heeft er even ingezeten, maar uiteindelijk kwamen we net iets te kort. Toch heb ik genoten van mijn ploeg, de jongens verdienen een groot compliment.”
Voor aanvang van het duel was Kaanen uiterlijk vrij kalm. “Het is toch schitterend dat we zover zijn gekomen. Tijdens de winterstop stonden we door al die gelijke spelen in de onderste regionen. En nu dit, voor hopelijk veel mensen een beslissingswedstrijd mogen spelen, daar doe je het toch voor.” Gevraagd naar de kans op promotie stak hij opnieuw van wal. “Laten we eerlijk zijn, SVE beschikt met Munz, Pluim en Biesmans over drie spelers, die kort geleden nog met Meerssen in de hoofdklasse speelden. Zij hebben zoveel kwaliteiten. SVE heeft in de competitie liefst 125 treffers gescoord waarvan Pluim en Biesmans samen 69 keer het doel troffen. Normaal gesproken krijgen we het dus ontzettend moeilijk en hebben we misschien weinig kans op succes. Maar in het voetbal is alles mogelijk, dus waarom vanmiddag niet?”
Voor liefst 500 toeschouwers ontstond op sportpark Marsana in Meerssen een uitermate felle strijd. Berg vocht voor wat het waard was en maakte SVE, dat technisch gezien over meer bagage beschikte, het leven zuur. Achterin stond het onder aanvoering van doelman Mario Derrez en het centrale verdedigingsduo Glenn Smeets en Richard van den Booren als een huis. Vooral Derrez trok de aandacht. In het laatste kwartier van de eerste helft was hij de grote overwinnaar. Eerst reageerde hij fantastisch op een inzet van Michiel Pluim van 5 meter afstand , op slag van rust werd hij de voorlopige held door een strafschop van diezelfde Pluim uit zijn doel te ranselen.
Berg beperkte zich in die fase tot enkele tegenstoten die door gebrek aan mankracht in de frontlinie geen succes opleverden.
Na de pauze oriënteerden de Bergenaren zich nadrukkelijker voorwaarts. Bij SVE raakte een aantal spelers duidelijk vermoeid, waardoor er kansen ontstonden voor de ploeg van Kaanen. Helaas stond Gino Curfs net buitenspel waardoor zijn treffer werd geannuleerd en belandde een voorzet van Jim Leenknegt via de SVE-goalie tegen de lat in plaats van in het doel. Net in de fase dat een doelpunt van Berg in de lucht hing, kwam SVE na 80 minuten op voorsprong door toedoen van Pluim die bij een hachelijke situatie voor het Bergse doel uiteindelijk de trekker overhaalde;1-0. Glenn Smeets werd meteen naar voren gedirigeerd om als stormram te fungeren. De koek was echter op en SVE beperkte zich nu tot counters. De 2-0 door toedoen van Boy Biesmans die zich schitterend vrij speelde en verwoestend uithaalde, betekende het einde van de Bergse droom.
Tekst Henk Sporken, TV Valkenburg
Foto’s Guillaume van Eys, secretaris VV Berg’28 © 2015

← Vorig bericht

Sprokkelen en sprokkelen om nieuwe plannen te bekostigen

Sacramentsprocessie tekst door noordelijke deel Broekhem

Volgend bericht →