Bergse eikenboom is kerngezond en wordt niet gekapt

Voorpagina » Toerisme » Bergse eikenboom is kerngezond en wordt niet gekapt

Een bewoner van de Archivaris Habetsstraat wil dat de eikenboom op de hoek van de straat gekapt wordt. Maar volgens de gemeente Valkenburg aan de Geul zal er geen kapvergunning worden afgegeven. Beeldbepalende bomen mogen alleen gekapt worden als er direct gevaar dreigt voor de omgeving, aldus de gemeente. Daar is bij deze eik volgens haar geen sprake van. De boom is kerngezond.
Bewoners willen boom kwijt
Het is een uit de kluiten gewassen boom die overlast bezorgd. Niet alleen door vallende bladeren maar ook door de eikels die in het najaar vallen. Het trottoir ligt er vol van zegt een bewoner tegen TV Valkenburg. “Ik heb dit al meermalen bij de gemeente neergelegd. Je kunt het trottoir niet gebruiken en lopen noodgedwongen over straat. Dat is gevaarlijk. Maar de gemeente doet er niets aan”.
Naast het feit dat de grote boom alle zonlicht weghaalt, is men ook bang dat er grote takken afbreken en op hun huis of op hun auto valt. Woonstichting Maasvallei laat via de Limburger weten dat de boom in een prima conditie verkeert. De woonstichting heeft de boom twee jaar geleden nog geïnspecteerd.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Veel muziek in het Openluchttheater

Bedrijf doet aanvraag voor aanleg 'Zonnepark Emmaberg'

Volgend bericht →