Bergsteyn Motorsport start in “Rally van Haspengouw”

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Bergsteyn Motorsport start in “Rally van Haspengouw”

Familietraditie wordt voortgezetIn het eerste weekend van Oktober starten de rallybroers, Maurice en Michel Bergsteyn (Berg en Terblijt) in de Rally van Haspengouw. Dit is één van de wedstijden voor het Belgsiche rallykampioenschap.
Het merkentrouwe duo gebruikt ook voor deze deelname natuurlijk een Opel.
Michel start met co-piloot Frank Stassen (Berg en Terblijt) in een Corsa B. Zij strijden in de druk bezette 1600cc klasse, en zullen alles moeten geven om in de prijzen te vallen.
Maurice heeft Leo Gommans (Lanaken) als co. Deze equipe zet zoals gebruikelijk de 40 jaar oude Opel Kadett B in.
In deze rally is heel wat autosport-nostalgie te bewonderen en de liefhebbers hiervan worden door de organisatie op hun wenken bediend. De historische auto’s gaan als eerste van start!, dus nog voor de snelste “moderne” rijders. Bezoekers van de rally moeten hiermee rekening houden en zouden best ongeveer 10 minuten voor het gepubliceerde tijdschema ter plaatse zijn.
Het wedstrijdcentrum bevindt zich in het Belgische stadje Landen, ongeveer een half uurtje vanaf Maastricht.
Het kenmerkende, glooiende landschap van de Haspengouw, de Belgische fruitstreek, vormt het decor voor deze wedstrijd. De klassementsproeven bestaan voornamelijk uit zogenaamde verkavelingswegen. Deze wegen zijn gemaakt van vlak uitgegoten beton en worden normaal alleen door de fruittelers gebruikt om hun percelen te kunnen bereiken. Bij droog weer is het er erg stoffig, regent het echter dan vormen zich snel plassen in de dalen en de tractoren die vanaf de velden de weg oprijden zorgen dan voor veel modder op de weg.
De rallyrijders moeten zich hier goed op voorbereiden, via hun nota-systeem schrijven ze alle details van de klassementsproeven op, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan.
De start is op zaterdagmiddag 4/10 en er wordt gereden tot ongeveer 21h30. Op zondagmorgen wordt de rally voortgezet tot zondagnamiddag ca. 17 uur. De totale rally is 371 km, waarvan 154 km klassementproeven, waar tegen de klok gereden wordt.
Via de link op de website www.backtotheroots.nl kunt u rechtstreeks de tussenstanden vinden en het wedstrijdverloop volgen.

← Vorig bericht

Wie bedenkt naam voor Professor X ?

Fractie AB wil Curfsweg openhouden

Volgend bericht →

Plaats een reactie