"Wat hangt ons nog boven het hoofd"

Voorpagina » Toerisme » "Wat hangt ons nog boven het hoofd"

Naast de 1.2 miljoen euro die de gemeente wil c.q. moet bezuinigen op de Polfermolen, ligt er nog een majeure kostenpost op de loer: 1 miljoen euro. Dat maakte wethouder Claudia Bisschops van Financiën afgelopen week bekend.
De discussie over extra tegenvallers kwam aan de orde tijdens de behandeling van de brief van de provincie Limburg over de begroting 2019 en het repressief toezicht. “Moeten wij ons zorgen maken over de tekorten die zich opstapelen?” stelde Corry Fulmer, fractievoorzitter van PGP aan de orde. Zij duidde op de Valkenburgerstraat, verontreinigde grond bij villa Via Nova en de Reinaldstraat en de dure aanschaf van meetapparatuur in de groeves.
Wethouder Claudia Bisschops kon de vraag van Corry Fulmer negatief beantwoorden. Maar zei wel heel duidelijk dat er naast de 1,2 miljoen van de Polfermolen ook nog 1 miljoen extra bezuinigd zal moeten worden. “Mocht er onverhoopt een andere uitslag rond de bezuiniging (die overigens al ingeboekt staat in de begroting 2019-2022, red.) rond de Polfermolen bekend worden dan hebben we een serieus probleem. De provincie stelt dat structurele lasten door structurele baten dienen te worden afgedekt”.
De VVD, bij monde van Theo Rooding, vroeg zich openlijk af bij welk bedrag de raad moet gaan spreken van wanbeleid. Wethouder Bisschops betitelde het (nog) niet zo maar zei wel: “Wat hangt ons nog boven het hoofd”. Zij doelde op een intern onderzoek. Daaruit zou nu al blijken dat er nog één miljoen euro bezuinigd dient te worden. “We bekijken waar nog rek en ruimte zit en op 26 maart houdt het college met adviseurs een hei-dag. Daarna zal een besloten raadsvergadering plaatsvinden om over de ruimte in de financiën te spreken”, zei Bisschops.
Luister hier naar de opname over bovenstaande.

← Vorig bericht

Buurtbus in Heuvelland rijdt volgens dienstrooster

Gasterij in molen Sint Pieterstraat

Volgend bericht →