Bestemmingsplan Croix de Bourgogne nog niet definitief.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Bestemmingsplan Croix de Bourgogne nog niet definitief.

Gemeente moet nog filmpjes aanleveren over de zonnestanden.De Raad van State heeft vanmorgen uitspraak gedaan in het bezwaar ingediend tegen het bestemmingsplan Croix de Bourgogne. De Raad heeft het bestemmingsplan geschorst.
Dat wil zeggen dat de gemeente nog aanvullende informatie dient te verstrekken omtrent de stand van de zon in de vier afzonderlijke jaargetijden. De gemeente krijgt daarvoor 16 weken de tijd. "Wij hebben de filmpjes al klaar", aldus projectleider Jos Bauer, "dus we kunnen snel leveren".
Alle ingediende inhoudelijke bezwaren zijn door de Afdeling van de Raad van State verworpen. De tekstuele motivering van de schaduwwerking is als niet voldoende beoordeeld.

“Er zijn bezonningsfilmpjes voor 4 seizoenen gemaakt, die gedetailleerd inzicht geven in de schaduwwerking van Croix de Bourgogne. Het motiveringsgebrek kan dus snel hersteld worden’, laat Jos Bauer weten. Ondanks de (tijdelijke) schorsing is het voor de gemeente een positieve uitspraak. Het bestemmingsplan is in stand gebleven.

Het is de verwachting dat met het nader motiveren van de schaduwwerking het bestemmingsplan Croix de Bourgogne onherroepelijk wordt.

← Vorig bericht

Samen eten in Houthem, da’s toch gezellig?

Wethouder kondigde meer bezuinigingen aan.

Volgend bericht →